Kayseri'de patlama, PKK'lı katiller bu kez Kayseri'de saldırdı, yaralı ve şehitlerimiz var

Kayseri'de patlama. Teröristler Beşiktaş'ta düzenledikleri kahpe saldırının ardından bu kez Kayseri'de ortaya çıktı. Çarşı iznine çıkan komandoları taşıyan otobüse bombalı araçla kalleş tuzak

17 Aralık 2016 Cumartesi 06:37
Kayseri'de patlama, PKK'lı katiller bu kez Kayseri'de saldırdı, yaralı ve şehitlerimiz var






Kayseri'de hain saldırı; PKK'lı katiller bu kez Kayseri'de saldırdı, çok sayıda yaralı ve şehitlerimiz var

Son Dakika Kayseri, Kayseri'de hafta sonu tatili için çarşı iznine çıkan askerlere yönelik kalleş saldırıda çok sayıda asker yaralandı. Patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. TSK yaptığı ilk açıklamada kalleş saldırıda 13 askerin şehit düştüğünü 48 yaralının olduğunu duyurdu.



Kayseri'de patlama Teröristler, İstanbul'u kana bulayan, Türkiye'yi yasa boğan kalleş saldırının ardından bu kez hedef olarak Kayseri'yi seçti. Kayseri Komando Tugayı'ndan hafta sonu çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerleri taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi.

YARALI ASKER: O ARAÇ BİZİ TAKİP EDİYORDU

Kayseri'de teröristler tarafından patlatılan bombalı araç saldırısından yaralı olarak kurtulan komando er 71 platalı aracın kendilerini takip ettiğini söyledi.

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında gerçekleştirilen saldırıda yaralanan bir asker o anları anlattı. Yaralı asker, "Araç otobüsü takip ediyordu, yan yanaydık sürekli" ifadesini kullandı.


Aralarında sivil vatandaşların da bulunduğu kalleş saldırı sırasında çok sayıda yaralı var.

Patlamanın hemen ardından vatandaşlar ve 112 ekipleri saldırıya uğrayan araçta bulunan yaralıları tahliye ederek Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı.

Büyük bir gürültüyle patlayan bombalı aracın parçaları çevreye savrulurken, olaya tanık olan vatandaşlar yaşadıkları şoku uzun süre atlatamadı..

KAYSERİ'DE YARALILAR İÇİN KAN ANONSU YAPILDI



Kayseri'de meydana gelen patlamanın ardından yaralılar için kan anonsu yapılıyor.

Kayseri'de sabah saatlerinde halk otobüsünün geçişi sırasında Erciyes Üniversitesi önünde meydana gelen patlama sonrasında, hastanelerde yaralılar için kan bağışı anonsu yapılmaya başlandı.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

BOMBALI ARAÇLA TUZAK KURDULAR

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
AYRINTILAR GELİYOR
Son Güncelleme: 17.12.2016 07:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.