Kayseri'de patlama; PKK'lı katillerin korkulu rüyası, Kayseri Komandoları

Kayseri'de komandolara düzenlenen kalleş saldırı sonrası gözler, Kıbrıs Fatihi Kayseri Komando 1. Tugayı'na çevrildi. İşte Tarih yazan, destan yazan Kayseri 1. Komando Tugayı'nın özellikleri

17 Aralık 2016 Cumartesi 09:01
Kayseri'de patlama; PKK'lı katillerin korkulu rüyası, Kayseri Komandoları






Kayseri'de patlama; PKK'lı katillerin korkulu rüyası, Kayseri Komandoları


Son Dakika Kayseri, Türkiye'nin ilk komando tugaylarından biri olan Kıbrıs Fatihi Kayseri 1. Komando Tugayı TSK'nın gözbebeği birliklerin başında geliyor. Halen Güneydoğu'da 7 binden fazla askeri personelin görev yaptığı Kayseri 1. Komando Tugayı şimdiye kadar tek şehit bile vermeden, terörle mücadelede çok önemli görev icra etti. Zor şartlar altında çatışmalı bölgelerde sızma, imha ve muharebe yeteneğine sahip komandoların eğitildiği Tugay'a Türk vatandaşı olmayanların girmesi yasak.


Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde bu sabah gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının hedefi, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüstü. Yapılan hain saldırıda 13 asker şehit oldu, 48 asker yaralandı. Otobüs Kayseri 1. Komando Tugayı'na bağlı askerleri taşıyordu. İşte terörle mücadelenin kritik birliği Kayseri 1. Komando Tugayı hakkında hiç bilinmeyenler..

GİRNE'Yİ ONLAR ALMIŞTI

Kayseri 1. Komando Tugayı, Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan birlikler arasındadır. Havadan Kıbrıs'a iniş yapan komandolar, İzmir'den gelen birliklerle birleşerek Girne'yi çok kısa bir süre içinde almışlardı.

GÜNEYDOĞU'DA 7000 ASKERDEN 1 ŞEHİT BİLE VERİLMEDİ

Güneydoğu'da terörle mücadele operasyonları için özel olarak eğitilen 7000 komando, 222 günlük sınır ötesi operasyonu sonucunda tek bir şehit bile vermeden geri dönmüştür.

5 AYDA 700'DEN FAZLA PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK ile mücadele için özel eğitilen Kayseri 1. Komando Tugayı'na bağlı askerler, 5 ay içerisinde Hakkari ve çevre bölgelerde düzenlenen operasyonlarda arasında üst düzey PKK'lı yetkililerin de olduğu 700'den fazla teröristi ve 50'ye yakın sığınağı imha etmiştir.

2 ALTIN MADALYALI BİRLİK

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2 Altın Madalyaya sahip olan Kayseri 1. Komando Tugayı, aynı zamanda Türkiye tarihinde de ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştiren birliktir.

GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR ZİYARET ETMİŞTİ

Orgeneral Akar, çeşitli temaslarda bulunmak ve askeri birlikleri denetlemek üzere geldiği Kayseri'de, terörle mücadelede etkin rol alan 1. Komando Tugayı'nı ziyarette bulunmuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.