Kayseri Şeker, gıda güvenliği kalite belgesi aldı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:22
Kayseri Şeker, gıda güvenliği kalite belgesi aldı






KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Şeker Fabrikası, 'Güvenilir Gıda' standardında gelinebilecek en son noktaya ulaştı. Şirket, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi´ni almaya hak kazandı. Bu belge ile dünyada kabul görmüş en güvenilir gıda üreticileri listesine girerek, birçok dev markanın tedarikçisi olma yolunda önemli bir adım attı. Kayseri Şeker Fabrikası, ayrıca, Kayseri´de gıda güvenliğini en üst seviyeye taşıyan ilk firma olma özelliğini de yakalamış oldu.

Tüm gıda zincirinde yer alan gıda üreticilerinin, gıda güvenliği sistemlerinin tetkik edilmesi ve belgelendirilmesinde kullanılan uluslararası çapta kabul görmüş, ISO temelli bir belgelendirme olan FSSC 22000, GFSI (Global Food Safety Initiative) Direktörler Kurulu tarafından tam olarak tanınan ve EA (European Cooperation for Accreditation) tarafından da kabul gören bir programdır. Ürettiği gıdalardaki güvenilirliği artırmak, insan sağlığına uygun gıdaları üretip muhafaza etmek ve aynı güvenilir şartlarda satışa sunmak konularında önemli araştırmalar yapan Kayseri Şeker Fabrikası, yaklaşık bir yılda hummalı çalışmanın ardından bu önemli belgeyi almaya hak kazandı. Sektörde ikinci, Kayseri´de ise FSSC 22000 Belgesine sahip olan tek firma özelliğini taşıyan Kayseri Şeker Fabrikası, bu belge ile gıda güvenliği standardında gelinebilecek en son noktaya da ulaşmış oldu.

FSSC 22000 Belgesi, eldeki TS EN ISO 22000 standardının şartlarını ve HACCP ilkelerini de içerdiğinden, gıda riskine karşı en kapsamlı yönlendirici ve düzenleyici kaynak özelliği taşıyor. Bu nedenle FSSC 22000 Belgesi, gıda konusunda halen en benimsenmiş standart olarak dikkat çekiyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.