Kayseri´nin girişindeki köprüler yenilenerek genişletilecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:37
Kayseri´nin girişindeki köprüler yenilenerek genişletilecek






KAYSERİ (CİHAN)- AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri´nin ulaşımda batı illeri ile bağlantısını sağlayan Kayseri-Ankara ve Kayseri-Niğde karayollarının kesiştiği Boğazköprü´de yeniden düzenleme olacağını açıkladı. Karayel, buradaki köprülerin miadını tamamladığına dikkat çekerek, Şu ana kadar iyileştirmelerle hizmet veren köprüler yenilenecek. Buradan şehrin üç ayrı çıkışı sağlanacak. Yapılacak duble yeni yol ve köprüler üç şeritli olacak. dedi.

AK parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Kayseri´de devletin yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmalar hakkında gelinen noktayı anlatan Karayel, şu bilgileri verdi: Son zamanlarda şikayet konusu olan kara yolları, devlet demir yolları, hızlı tren, yapılan hizmetlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Bizler her ne kadar bir araya gelmesek de projeleri takip ediyoruz. Yatırımların Kayseri´ye bir an önce gelmesi ve tamamlanması adına bütün arkadaşlarımız çalışıyor. Kayseri´yi ikiye bölen devlet demir yollarına ait kuzey geçiş varyantındaki ihale konusu gündemdeydi. Devlet demir yollarının 23 kilometre kuzey geçiş yolunun 16 kilometresi tamamlandı. Geriye kalan kısım yeniden ihale edildi. Altyapı, üst yapı, sinyalizasyon, telekomünikasyon, elektronik asyön, ikmal inşaatı yapım işlerinin ikinci kısmı tamamen ihale edildi. 16 kilometre demir yolu 65 milyon liraya tamamlandı. 6.7 kilometre yeniden ihale edilerek yer teslimi yapılma noktasına geldi. Muamman bedeli 92 milyon lira olan ihaleye 7 firma girdi. 53 milyon 877 bin lira bedelle eski birinci kısmı yapan firma yeniden kazandı. Toplamda hedeflenen kısımdan daha fazlaya mal oldu. Bunun sebebi Kumarlı mevkiindeki bataklı kısmın yeniden projelendirilmesi oldu. Buradaki ihale tamamlanacak. Şehir içindeki devlet demir yollarının şehir dışına taşınması ile ilgili şuana kadar 38 adet menfez, 9 alt geçit, 5 üst geçit ve 3 adet köprü yapıldı. 2 milyon 700 bin metreküp kazı yapıldı. 1 milyon 800 bin metreküp yol güzergaha toprak serildi. Yapım izni yer teslimi ile birlikte yıl sonuna kadar yol tamamlanacak.

Karayolları ile ilgili şikayetler olduğunu hatırlatan Karayel, Bizim Kayseri ile bağlantılı Malatya, Niğde, Ankara istikametinde yapılan yenileme çalışması ve sıcak asfalt ile ilgili müteahhit ödeneklerinden kaynaklanan kısımlar, müteahhitten kaynaklanan sorunlar vardı. Ama bugün Kayseri -Akmescit arasındaki 10 kilometrelik yol tamamlandı. Mimarsinan geçidindeki rampada 700 metrelik istinat duvarı bitti ve yol açıldı. Sorun kalmadı. Önümüzdeki yıla kadar Pınarbaşı ilçesine kadar olan kısım tamamen sıcak asfalt olacak. Niğde tarafındaki 9 kilometrelik yol yenileme çalışması tamamlandı. Diğer şeritteki 4 kilometrelik bölüm 20 günde bitecektir. Kayseri güney çevre yolu olarak bilinen ve toprak işleri biten proje, 2 kilometrelik bölümdeki kamulaştırma sorunu nedeniyle gecikti. Hukuku anlamda bu problem bitince çalışmalar başlayacak. Kamu yararı kararı alındı. İncesu ilçesi Garipsu-Niğde-Nevşehir ve Kayseri bağlantılarını sağlayacak bir köprülü kavşak düşünüyoruz. Bu güney çevre yolu ile birlikte bitecek. diye konuştu.

Boğazköprü´deki yolun ve köprülerin miadının dolduğunu aktaran Karayel, buradaki çalışma ile ilgili şu bilgileri aktardı: Köprüler için şu ana kadar hep gerekli tedbirler alındı ama yeni bir proje ihalesi hazırlanıyor. Proje bittiği andan itibaren oranın yapımı için ihaleye çıkılacak. Kayseri´nin ulaşımda batıya doğru üç çıkışlı olarak daha güvenli yol yapılacak. 3 şeritli yollar olacak. Trafik rahatlayacak. Sinyalizasyon düzenlenecek. Himmetdede´ki köprüler de yenilenecek. Geçiş kolaylığı sağlanacak.

Karayel, sulama projeleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve bu projelerin bazılarının 2 ile 5 yıl arasında tamamen bitirileceğini anlattı. Hızlı tren projesinde Kayseri ile ilgili ek proje çalışmalarının sürdüğünü, Ankara-Kırıkkale-Yozgat arasındaki ana hat ile ilgili projede yeniden düzenleme olduğunu ifade etti. 2013 yılında bu proje arasında Kayseri için hazırlanacak ek proje ile hızlı tren konusunda çalışmalar yapıldığını aktardı.

Ahmet Öksüzkaya, yeni adliye binasının bir ay içerisinde teslim edileceğini ifade ederek, ilgili firmanın adliye binasını tamamlama ile ilgili verdiği tarihten önce işin bittiğini anlattı. Öksüzkaya, Kayseri´de havaalanı ile ilgili Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nün yaşadığı apron sorununun da ortadan kalkacağını dile getirdi.

İsmail Tamer, Kayseri´de yapılan bölge hastanesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve burası ile ilgili çıkartılan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Projede zemin çalışmasına bağlı olarak temelin güçlendirilmesine yönelik değişiklik yapıldığını ve kazık çakıldığını dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.