Keçiören Belediye Başkanı Ak'a, Kırgız üniversitesinden fahri doktora

07 Aralık 2012 Cuma 14:47
Keçiören Belediye Başkanı Ak'a, Kırgız üniversitesinden fahri doktora






BİŞKEK (CİHAN)- Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak´a, Kırgızistan Yusuf Balasagun Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Belediye olarak, özellikle Türk dünyasına birçok hizmet aktardıklarını belirten Ak, 80 yıllık köklü bir üniversiteden doktora almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Ak'a, Türk dünyasında yaptığı çalışmalardan dolayı doktora unvanı takdim edildi. Ak, unvanı, Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği´nin Kırgızistan ziyareti sırasında, Kırgızistan Meclisi'nde, Üniversite Rektörü İskender İsamidinov´un elinden aldı. Rektör İsamidinov, Ak´a, unvanı yazan defterini verdi ve cübbesini giydirdi. Ziyaret esnasında heyette bulunan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Necati Çetinkaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve yine heyette bulunan birçok belediye başkanı, Başkan Mustafa Ak'ı ilk tebrik edenlerden oldu.

Üniversitenin kuruluşunun 80. yıl dönümü olduğunu aktaran İsamidinov, üniversitelerinin şimdiye kadar üç kişiye bu unvanı verdiğine dikkat çekerek, Başkan Ak´ı çalışmalarından dolayı kutladı. Doktora unvanını almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak ise bundan sonra üniversiteye gidip geleceklerini birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Başkan Ak, Türk dünyasına yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine bu unvanın layık görüldüğünü belirtti. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ak, köklü bir üniversite olan Yusuf Balasagun yetkililerine teşekkür ederek, bundan sonra belediye olarak üzerilerine düşen görevi yapacaklarını ifade etti. Çalışmalarına hız vereceklerini aktaran Ak, bunun, iki ülke ilişkilerine katkı olacağını bildirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.