Keçiören'de engelli girişimciler sertifikalarını aldı

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:35
Keçiören'de engelli girişimciler sertifikalarını aldı






ANKARA (CİHAN)- Keçiören Belediyesi tarafından engelli bireylere yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Engellilerin sertifika sevincini paylaşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Girişimcilik eğitimlerine katılan engellilerimizin 'Hayale Engel Yok' diyerek başarılı işlere imza atacaklarına yürekten inanıyorum. dedi.

Ankara Keçiören Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve sağladığı hizmetlerle engellileri desteklemeye devam ediyor. Keçiören Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimleri tamamlandı. Engelli bireylerin iş gücü piyasasına aktif katılımı için düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi programını başarıyla bitiren girişimciler için sertifika töreni düzenlendi. Eğitim programını tamamlayan 30 engelli girişimciye işletme kurması halinde 30 bin TL geri ödemesiz destek sağlanacak. Ayrıca işletmesini kurup girişimcilik desteğinden yararlanan engelliler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) diğer destek programlarından da faydalanabilecek. Engellilerin kurmak istedikleri işletmeler arasında kafe, pastane, oto yıkama servisi, reklam ve promosyon ürünleri pazarlama hizmetleri gibi farklı iş kolları yer alıyor.

Engellileri makamında kabul eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engellilere her alanda pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek engelli girişimcilerin başarılı işlere imza atacağına yürekten inandığını söyledi. Eğitimler ile engellilerin hayallerini gerçekleştirmelerine imkan tanıdıklarını ifade eden Başkan Ak, Proje kapsamında verilen eğitimler sayesinde Keçiören'de engelli bireylerin iş kurma hayallerini gerçekleştirebilmeleri için imkanlar oluşturuldu. Yeni istihdam olanaklarını artıracak bu çalışmanın herkese hayırlı olmasını diliyorum. 'Hayale Engel Yok' diyerek eğitimlere katılan engellilerimizin başarılı işlere imza atacaklarına yürekten inanıyorum. dedi. Girişimcileri tek tek kutlayan ve sertifikalarını takdim eden Başkan Ak, daha sonra engellilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.