Keçiören´de 'Engelsiz Hayat Günleri´nin açılışı yapıldı

04 Aralık 2012 Salı 14:52
Keçiören´de 'Engelsiz Hayat Günleri´nin açılışı yapıldı






ANKARA (CİHAN)- Keçiören Belediyesi ve engellilerle ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen, 'Keçiören´de Engelsiz Hayat Günleri´nin açılışı yapıldı. Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, engelli teknolojileri ve kurumlarını buluşturdu.

Etkinliğin açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engelsiz bir yaşam için Keçiören Belediyesi'nin yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Engellilerin, günlük yaşam içerisinde karşılaştıkları sorunlara çözüm sağladıklarını belirten Başkan Ak, etkinliğin yapıldığı Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki çalışmalardan örnekler vererek, Yunus Emre Kültür Merkezi, engelsiz bir kültür merkezi haline getirildi. Her yeri engelsiz bir şekilde ulaşılabilir hale getirildi. Rampasıyla, asansörüyle her noktasından faydalanabilir hale getirildi. dedi.

Engellilere yönelik çalışmalarda, kolaylaştırıcı her türlü hizmeti önemsediklerine değinen Başkan Ak, gerek kaldırım gerekse bina çalışmalarında engelli vatandaşlara yönelik düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Engellileri toplumun bir parçası olarak gördüklerini belirten Başkan Ak, engellilerin, hayatın içerisinde aktif şekilde yer alabilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ise toplumdaki dezavantajlı grupların hayata ne kadar katıldıklarının toplumsal kalkınmanın göstergesi olduğuna dikkat çekti. Duyarlılıklarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür eden Dirim, Keçiören´de engelli vatandaşların normal vatandaşlarla aynı haklara sahip olmasını her fırsatta desteklediklerini söyledi.

Etkinlikte söz alan engelliler de Keçiören Belediyesi´nin engelli ve yaşlı sosyal tesisleri için ve yaşlı ve engellilere gösterdiği duyarlılık için Başkan Mustafa Ak´a teşekkür etti. AK Parti döneminde engelli maaşlarının artırılması ve anayasada yer almalarının son derece önemli olduğuna değinen engelliler, katkı sunan herkese teşekkür etti. Açılış töreni ardından katılımcılar, engellilere yönelik çalışmaların yer aldığı stantları gezerek bilgi aldılar. Katılımcılar, daha sonra Yunus Emre Kültür Merkezi'nde öğrencilerin gösterilerini izledi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.