Keçiören'de Hocalı Şehitleri için anıt yapılacak

06 Aralık 2012 Perşembe 13:45
Keçiören'de Hocalı Şehitleri için anıt yapılacak






ANKARA (CİHAN)- Keçiören Belediyesi, Keçiören Azerbaycan Parkı'nda, Hocalı Soykırım Anıtı yaptıracak.

Anıtla ilgili Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov ve Azerbaycan Sumgayit Valisi Eldar Azizov, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak´ı ziyaret etti. Azeri konuklar, Keçiören´de Azerbaycan Parkı´nda yapılacak olan Hocalı Soykırım Anıtı'nın yeri ile ilgili incelemelerde bulundu. Başkan Ak'ı, ilk olarak makamında ziyaret eden konuklar, Keçiören Azerbaycan Parkı'nda yapılacak olan Hocalı Soykırım Anıtı'nın projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Azerbaycan Parkı'na geçen Azeri misafirler, anıtın yapılacağı yerde inceleme yaparak bilgi aldı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın, bir millet iki devlet olduğuna vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hocalı'da yaşanan soykırımda hayatını kaybedenler için yapılacak olan anıtın, büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Hocalı'nın tarihte bir utanç olduğunu belirten Başkan Ak, Hocalı'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, böylesi acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov ve Sumgayit Valisi Eldar Azizov da anıt için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak´a teşekkür etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.