Kemal Çapraz mezarı başında anıldı

Türk Dünyası gönüllüsü gazeteci yazar Kemal Çapraz, vefatanın 6. yılında Tuzla'da mezarı başında anıldı.

16 Eylül 2014 Salı 16:59
Kemal Çapraz mezarı başında anıldı






Kemal Çapraz mezarı başında anıldı


Türk Dünyası gönüllüsü gazeteci yazar Kemal Çapraz, vefatanın  6. yılında Tuzla'da mezarı başında anıldı. Türkiye'de ilk kez bir gazetede Türk Dünyası bölümü kurduran, Kırım başta olmak üzere Türk dünyasının tamamını dolaşan Kemal Çapraz Türkiye Gazetesi'nden ayrıldıktan sonra Basın Birliği Derneği'ni kurmuştu. Ufuk Ötesi Gazetesi'ni çıkaran Kemal Çapraz meslek hayatı boyunca kendini bağımsızlığını yeni ilan eden Türk Cumhuriyetleri'nin Türkiye'de tanıtılmasına, Türk devlet ve toplulukları arasında işbirliğinin geliştirilmesine adamıştı.

Kastamonu Türk Dünyası Günleri'nin düzenlenmesinde öncü olan Çapraz Kırım Türkleri'nin çileli hayatının TRT tarafından belgesel hale getirilmesi için büyük çaba harcamış bu konudaki çabası sonuca ulaşmıştı. Kırım Türkleri'nin lideri Mustafa Cemil Kırımlıoğlu'nu SSCB'nin son günlerinde bularak konuşan Çapraz, Azerbaycan Türkleri'nin acısını da kendi acısı olarak bilmiştir. Çapraz, Azerbaycan'ın en buhranlı günlerinde Merhunm Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i karargahında bularak röportaj yapmayı başarmıştı. Ermeni işgalcilerin Karabağ'da ilerlediği dönemlerde merhum gazeteci yazar Kemal Çapraz yaptığı haberlerle Türk kamuoyunun işgale karşı duyarlı hale getirmişti.
16 Eylül 2008 Ramazan ayında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Kemal Çapraz Tuzla'da binlerce kişinin katıldığı bir namazın ardından toprağa verilmişti. Merhum Kemal Çapraz 2 çocuk babasıydı...
Son Güncelleme: 16.09.2014 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.