Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit asker için düzenlenen cenaze töreninde saldırıya uğradı.

21 Nisan 2019 Pazar 14:14
Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı






Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesi için düzenlenen törene katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun fiili saldırısına uğradı.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı.

Yerel seçim sürecinde miting meydanlarında CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile adaylarını terör örgütü PKK ile ilişkilendiren konuşmalar yapan AK Parti yöneticileri bu haberden umarız ders çıkartır. 'Şimdi kızgın demiri soğutma zamanıdır' sözünün üzerinden 24 saat geçmeden, üç-beş oy uğruna aylardır tahrik edilen vatandaşlar, AKP'nin siyasi hırsının kurbanı oldu. 

Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzu köyünde Irak'ta şehit düşen Sözleşmeli er Yener Kırıkçı'nın cenaze törenine katılan CHP ve İYİ Partili'ler önce yuhalandı, ardından saldırıya uğradı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı cenaze töreninde aylardır tahrik edilen yurttaşların galeyena getirilmesini kimlerin tetiklediği henüz bilinmiyor.

Çubuk Akkuzu Mahallesi'ndeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan vatandaşlar daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı. CHP lideri polis kontrolünde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı.


Cenazeye katılan vatandaşlar; Saldırganların hiç biri bu köyden, civar köylerden değil. Bunları tanımıyoruz. Ayıptır, şehide dua edilmesi gerekirken yaptıkları büyük çirkinlik

Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Kılıçdaroğlu, saldırıya uğramasının ardından, güvenlik amacıyla götürüldüğü bir vatandaşa ait evden bir saatten uzun süreyle bekletilerek zırlı araçla köy dışında bekleyen aracına götürüldü. 
Cenaze namazının kılınmasının ardından yapılan çirkin saldırının organize olduğunu belirten görgü tanıkları 'Saldırıyı yapanların hiç biri bu köyden değil, ilk kez gördüğümüz yüzler, 200 -300 kişilik grup, nereden geldiklerini bilmiyoruz' dediler.

Bakan Akar saldırgan grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Milli Savunma Bakanı Akar'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kaldığı eve gelerek birlikte çıktığını belirten görgü tanıkları, Bakan Akar'ın da, Kılıçdaroğlu ile birlikte Çubuk'tan ayrıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapacak.

Aylardır siyasi ortamı gerginleştiren liderleri sık sık uyaran Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde saldırıya uğradı. Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtildi...


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Cenazede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da olduğu öğrenildi.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı, Deniz Demir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ankara Çubuk'tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi" dedi.
 

VALİLİK SALDIRI DİYEMEDİ

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama ise, çirkin saldırıya tuz biber ekecek cinsten. Ankara valiliği, olayı CHP liderine yönelik müessif protesto girişimi olarak değerlendirdi.

MANSUR YAVAŞ'TAN KINAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yavaş, "Sn.Gnl Bşk Kemal Kılıçdaroğluna yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum.Kaleminden ve ekranından bu milletin huzuruna nefret akıtan birtakım provokatörler bu toprakların helâl süt emmiş çocuklarını kandıramayacaktır." dedi. 


 

Son Güncelleme: 22.04.2019 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.