Kemal Unakıtan prostat ameliyatı oldu

15 Ocak 2013 Salı 14:25
Kemal Unakıtan prostat ameliyatı oldu






İSTANBUL (CİHAN)- Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da özel bir hastanede prostat ameliyatı oldu. Doktoru, Unakıtan'a yapılan operasyonun çok başarılı geçtiğini belirterek, Kanserin vücudun hiçbir yerine sıçramadığını tahmin ediyoruz ve sağlam dokuları da korunarak hastalıklı doku çıkarıldı. dedi.

AK Parti iktidarında 58., 59. ve 60. hükümetler döneminde Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan bugün öğle saatlerinde ameliyat oldu. Unakıtan´ın sağlık durumu hakkında bilgi veren doktoru Üroloji Uzmanı Prof. Dr Derya Balbay, Kemal Unakıtan´a böbrek nakli olmak için gittiği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde yapılan kontroller sırasında prostat teşhisinin konduğunu söyledi. Kanserin sıçramaması için böbrek nakli öncesinde bu ameliyatın yapılması gerektiğini anlatan Balbay, Sayın Bakanımızda böbrek nakli ameliyatı ertelenmiş ve prostat kanseri tedavisi önerilmiştir. Bugün `Robotik Radikal Prostatektomi´ ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyatı çok başarılı geçti. Kanserin vücudun hiçbir yerine sıçramadığını tahmin ediyoruz ve sağlam dokuları da korunarak hastalıklı doku çıkarıldı. Şu anda hastamız yoğun bakımda tutuluyor. Yoğun bakımda tutulması daha uygun görüldü. Cerrahi olarak hiçbir sorun yok. şeklinde konuştu.

Unakıtan´ın kısa süre içinde sağlığına kavuşacağını ve taburcu edileceğini anlatan Balbay, eski Maliye Bakanı'na böbrek nakli için herhangi bir engelin kalmadığını aktardı. Unakıtan´ın bilincinin yerinde olduğunu vurgulayan doktoru, konuşabildiğini de söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.