Kemal Unatıkan vefat etti: Tedavi görüyordu

AK Parti hükümetlerinin ilk maliye bakanı Kemal Unakıtan 70 yaşında hayatanı kaybetti. Unakıtan bir süredir organ yetmezliği tedavisi görüyordu.

12 Ekim 2016 Çarşamba 05:58
Kemal Unatıkan vefat etti: Tedavi görüyordu






Kemal Unatıkan vefat etti: Tedavi görüyordu


AK Parti kurucularından ve 3 dönem milletvekilliği ile Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunan Prof.Dr. Kemal Unakıtan hayatını kaybetti.

Son 5 yıldır karşılaştığı sağlık sorunlarıyla mücadele eden AK Parti iktidarlarının ilk maliye bakanı Kemal Unakıtan'ın organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybettiği açıklandı. 70 yaşında vefat eden ünlü politikacı bir siyasete atıldığı ilk yıllarda dönemin yasaklı siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine adı geçti.

Unakıtan'a 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi hastanesinde dünürü Ali Rıza Üstün'den böbrek nakli yapılmıştı.

Konuşmalarında maliye yönetimini sık sık mizahi sözlerle anlatmaktan çekinmeyen ve eşi ile diyaloglarıyla hatırlanan Unatıkan'ın cenez programı henüz belli değil..

KEMAL UNAKITAN KİMDİR?

Kemal Unakıtan 14 Şubat 1946 yılında Edirne'inin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğdu. 1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak göreve başladı. SEKA Genel Müdür Muavinliği ve 1976-1978 yılları arasında SEKA Genel Müdürlüğü yaptı. Daha sonra özel sektöre geçti; çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında (Albaraka Türk Finans Kurumu), dış ticaret şirketlerinde Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu üyeliği ve Yöneticilik yaptı. Unakıtan evli ve 3 çocuk babasıydı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.