Kemoterapi tedavisi gören sokak köpeği iyileşti

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:10
Kemoterapi tedavisi gören sokak köpeği iyileşti






SAKARYA (CİHAN)- Sakarya'da kanser hastası olan sokak köpeği, 4 seans uygulanan kemoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuştu.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Geyve ilçesinde oturan Mecbure ve Aynur Bayram isimli kız kardeşlerin sokakta buldukları üreme bölgesinde tümör olan köpeğin kemoterapi tedavi sonrasında tamamen sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Köpeğin yaklaşık bir ay önce kliniğine getirildiğinde durumunun kötü olduğunu belirten Yıldız, Tümör epeyce ilerlemişti. Tümör çok hassas bölgede olduğu için ameliyatta edememiştik. Kanamayı durduramama riski vardı. Bu sebeple kemoterapi tedavisi uygulamaya karar vermiştik. Tedavi başarılı oldu. Tümör küçülerek yok oldu. Dört seanstan sonra köpek kanseri yenerek sağlığına kavuştu. Bundan sonra normal yaşantısına devam edebilecek. bilgisini verdi.

Bayram kardeşlere de sokak hayvanlarına gösterdikleri hassasiyetken dolayı teşekkür eden Yıldız, Eğer 'Bana ne deyip' bakıp geçseler, köpeği tedavi ettirmeseler köpek şimdi ölmüş olacaktı. Bu duyarlılıkları ve insani davranışları için bir veteriner hekim olarak Bayrak kardeşlere teşekkür ediyorum. Hayvanlarda insanlar gibi bir can taşıyor ve acı çekebiliyorlar. ifadesini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.