Kent Orkestrası, sezonu, şiddet olaylarında ölenler için verdiği konserle açtı

04 Aralık 2012 Salı 17:04
Kent Orkestrası, sezonu, şiddet olaylarında ölenler için verdiği konserle açtı






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından hazırlanan Niçin? konserinin özel ses ve görüntü efektleri ile Başkentliler duygusal anlar yaşadı.

Kent Orkestrası, yeni sezon açılışını iddialı bir yapım ile başlattı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kent Orkestrası, 'Niçin?' ile Gençlik Parkı Kültür Merkezi´nde Başkentlilerin karşısına çıktı.

Konserin gala programına, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Konser sonunda, hem anlatımlardan hem görüntülerden hem de eserlerden etkilenen katılımcılar, Kent Orkestrası´nı ayakta alkışladı.

Orkestra Şefi Kemal Günüç ile Kültür Etkinlikleri Müdürü Ali Rıza Yarar´ın ortaklaşa projelendirdiği 'Niçin?' konseri, savaşlarda yitip giden sivil ölümlere dikkat çekmek için hazırlandı. Konserde, Eşref Ziya Terzi, Taner Yüncüoğlu, Yener Turan, Zülfü Livaneli, Hasan Sağındık, Bestami Korkmaz Gündoğar ve Cem Karaca tarafından bestelenen ve bazı sanatçılar tarafından yorumlanarak takdir kazanan eserler, Kent Orkestrası tarafından ilk halinden tamamen farklı olarak yeniden bestelendi.

'Bağdat', 'Uzatma Kollarını', 'Ağla Karanfil Ağla', 'Çocuklar', 'Barış Türküsü', 'Mutlaka Yavrum' eserlerinin seslendirildiği konser, büyük beğeni kazandı. Konserde, şiddet olayları ve savaşlarda ölen yüz binlerce masum insana ve onların acılarını yaşayanlara ait hikâyelere yer verildi. Özellikle savaşlarda can veren çocukların masumiyetine dikkat çeken konserde duygusal anlar yaşandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.