Kepez Belediyesi, Erdem Beyazıt'ı unutmadı

08 Temmuz 2011 Cuma 14:20
Kepez Belediyesi, Erdem Beyazıt'ı unutmadı






Şair Erdem Beyazıt'ın ismi ölümünün 3. yıl dönümünde Antalya Kepez'de kültür merkezine verilecek.Konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis kararı ile Şair Beyazıt'ın ismini kültür merkezinde yaşatacaklarını söyledi. Tütüncü, edebiyata getirdiği yeni soluktan, düşünce dünyasına sağladığı katkılardan ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndaki görevi ile ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı, Erdem Beyazıt'a minnettar olduklarını da ifade etti.
 Sakarya Bulvarı'nda Yeni Emek Mahallesi'ndeki söz konusu yerin temelini Ekim 2010'da attıklarını belirten Tütüncü, ekimde açılış yapmayı planladıklarını kaydetti.
Kültür merkezinde sinemadan tiyatroya, konferanslardan panellere, sergilere kadar birçok kültürel etkinliğin yapılabileceğine değinen Tütüncü, Bu güzel eser, Kepez'in ilk kültür merkezi olma özelliğini taşıyor. Çevre düzenlemesiyle, oto parkıyla bu kültür merkezi Kepez'in de değerini ve kalitesini artıracaktır.
 Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nin, Kepez'e kültür ve sanat şehri olması için de katkı sağlayacağına inanıyorum. diye konuştu. Kültür merkezi, meydan düzenlemesi, su havuzu, otopark, yeşil alan ve dinlenme alanlarıyla birlikte kültür merkezi, 20 dönüm alandan oluşuyor. 8 köşeli Selçuklu Yıldızı temalı kültür merkezinde 500 kişilik büyük salon, (8kişilik engelli koltuğu bulunuyor), kütüphane, 265 m2'lik sahne, sergi ve fuaye, dinlenme ve VİP odası, idari ofis, sanatçı girişi, kulis odaları ve kafeterya yer alıyor.
ŞAİR ERDEM BEYAZIT KİMDİR?
1939'da Kahramanmaraş'ta doğan şair, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yaptı. Edebiyat öğretmenliği, kütüphane müdürlüğü görevlerinde bulundu. İstanbul Türk Musikîsi Devlet Konservatuarı'nın kuruluşu sırasında genel sekreter olarak çalıştı. Daha sonra, Sanayi Bakanlığı İnsan Gücü Eğitim Dairesi Başkan Yardımcılığı, Akabe Yayınları'nın ve Mavera dergisinin yönetimi görevlerinde bulundu. DPT'de sözleşmeli personel olarak çalıştı. 1987 milletvekili seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Kahramanmaraş'tan milletvekili seçildi.
TBMM'nin 18. Dönem çalışmaları süresince Milli Eğitim ve Çevre Komisyonlarında görev aldı. Üç yıl önce vefat eden şairin bazı eserleri şöyle: Şiirleri Açı (K. Maraş), Çıkış (Ankara), Yeni İstiklâl, Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat Mavera ve Yedi İklim dergilerinde yayınlanmıştır. Aldığı Ödüller: Risaleler; Türkiye Yazarlar Birliği 1988 Şiir Ödülü. İpek Yolundan Afganistan'a; TYB 1983 Gazetecilik Ödülü. Alimete KOCA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.