Kepezpark Varsak, gelecek yıl temmuzdan önce hizmete girecek

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
Kepezpark Varsak, gelecek yıl temmuzdan önce hizmete girecek






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehrin ilk tam olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu `Kepezpark Varsak Projesi'nin gelecek yılın temmuz ayından önce tamamlanacağını söyledi.

Hakan Tütüncü, eski Varsak Stadı´nın olduğu 46 dönümlük alanda, yapımı devam eden ve yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan projenin inşaat alanını gezerek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Söz konusu projenin karkas inşaatının yüzde 60´ının tamamlandığını aktaran Tütüncü, tesiste kapalı tam olimpik bin 500 seyirci kapasiteli yüzme havuzu ile basketbol, futbol sahaları ve sinema salonunun olacağını aktardı.

Antalya'ya ilk tam olimpik yüzme havuzunu yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, uluslararası organizasyonların burada düzenlenebileceğini ifade etti. Tesisin, gençlerin ve çocukların su sporlarına ilgi duymasına vesile olacağını belirten Tütüncü, Burada sosyal yaşam merkezlerinin olacağı tesisler olacak. Spor tesisleriyle, sinemasıyla, gençlik merkeziyle, masal parkıyla, yapay göletiyle, kafeteryasıyla, dinlenme ve eğlence mekanlarıyla Antalya´ya hizmet verecek bir tesis inşa ediyoruz. diye konuştu.

Projenin, turizme de katkı sağlayacağına işaret eden Tütüncü, projede yer alan masal parkının, Antalya´ya gelen yerli turistlerin görmek isteyeceği ya da kentte yaşayanların misafirlerini götüreceği güzel sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.

KEPEZPARK VARSAK PROJESİNDE NELER VAR?
Yaklaşık 1500 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 2,5 metre derinliğinde, 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında olacak. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 metrekare ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin metrekare alana inşa edilecek olan yüzme havuzunda; ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo, soyunma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve idari ofisler de bulunuyor. 25x45 metre boyutlarında açık yüzme havuzunun da olacağı projede, FIFA standartlarına uygun 500 kişilik açık tribünleri ve soyunma odaları olan 45x25 metre boyutlarında 2 adet sentetik çim futbol sahası ile FIBA kurallarına uygun 2 adet basketbol sahası hizmet verecek. Projede; gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş, yapay bir göl, ortam canlandırmalarının olduğu 5 bin metrekare masal parkı ve ada kafe bulunuyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.