Keşan Kültür ve Turizm Festivali başladı

18 Temmuz 2011 Pazartesi 21:19
Keşan Kültür ve Turizm Festivali başladı







Edirne'nin Keşan ilçesinde düzenlenen 9. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali'nin yerel etkinlikleri başladı. Saat 17.30'da, Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı'nda başlayan etkinlerde, tiyatro gösterisi ve sergi açılışları gerçekleşti.
Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nun sahnelediği Annem Bizi Seviyor isimli tiyatro oyunu çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Tiyatro gösterisinin ardından ise 2. Ulusal Keşan ve Saros konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ile sergi açılışı yapıldı.
Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Personeli Duygu Dalkıran sunumunda gerçekleşen programa Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayşegül Arslan Aydın, Cemil Kılavuz, belediye meclis üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar katıldı.
Mehmet Özcan, yaptığı açılış konuşmasında, öncelikle tüm konuklara Hoş geldiniz diyerek, Bu sene ulusal çapta bir fotoğraf yarışması yaptık. Her etkinlik sonrası elimizde bölgemizin güzelliklerini ölümsüzleştiren çok güzel fotoğraflar kalmakta. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Birbirinden güzel fotoğrafları değerlendirmeye alan jüri üyelerini ne kadar zorluklar çektiğini biliyorum.
Sanatın her kolunda bölgeye hizmet etmeyi hedefledik. Bunu geniş program yelpazemiz içerisinde görmeniz mümkündür. dedi. Sergilenmeye layık görülen fotoğrafların sahipleri ile jüri üyelerine Özcan tarafından katılım belgeleri ve plaketleri verildi. Teşvik ödülüne layık görülen Ahmet Faruk Ceylan ve Ali Kurt'a ise ödülünü Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Gümülcineli takdim etti. Yarışmada üçüncü olan Nemci Demir'e Meclis Üyesi Ercan Ersoylu, ikinci olan Mehmet Fatih Yaldız'a Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, birinci olan Yılmaz Topçu'ya ise Mehmet Özcan tarafından plaket ve hediye çekleri takdim edildi. Buradaki program, 2. Ulusal Keşan ve Saros konulu fotoğraf yarışması ile Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi Karma Fotoğraf sergilerinin açılışı ile son buldu. Festivalin ilk gününde, Şehitlik Parkı, Bel-Koop mevkii ve Mehmet Gemici Cennet Parkı'nda halk dansları, tiyatro gösterileri ve çeşitli etkinler düzenlendi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.