Kıbrıs Barış Harekatı: Ayşe Tatile 44 yıl önce bugün çıktı

Kıbrıs'ta Türk halkına yönelik Rum saldırganlığını bitiren Barış Harekatı'nın 44'ncü yılı anma etkinlikleriyle kutlanıyor. 

20 Temmuz 2018 Cuma 07:30
Kıbrıs Barış Harekatı: Ayşe Tatile 44 yıl önce bugün çıktı






Kıbrıs Barış Harekatı: Ayşe Tatile 44 yıl önce bugün çıktı

Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımıza yarım asır boyunca zulüm ve vahşeti yaşatan Rum barbarlığını sona erdiren Barış Harekatı'nın bugün 44. yıl dönümü. ENOSİS uğruna, Kıbrıs'ta Türk varlığını önce uzak ülkelere sürgüne göndermekle başlayan Rum papazların oyununa, dönemin Yunan hükümetleri de destek vermişti.

Soykırıma varan vahşi saldırıların 1974 yılına kadar aralıksız sürdüğü adaya Türk askeri 44 yıl önce bugün çıkmış, bu tarihten hemen sonra devam eden ikinci harekat ile birlikte Rum barbarlığı sona ermişti. 


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan vatandaşlar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44'üncü yıldönümü dolayısıyla meşalelerle şafak nöbeti tuttu


20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 44'üncü yıl kutlaması, adaya barış ve huzuru getiren barış harekatının başladığı yer olan Yavuz Çıkarma Plajı´nda şafak nöbetiyle başladı. Sahilde, ellerinde Türk ve KKTC bayrakları ile meşaleler bulunan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Sahilin karşısındaki alanda yapılan ışık gösterileri, vatandaşların ilgisiyle karşılandı.

"MÜCAHİT VE MEHMETÇİK TORUNLARI KUCAKLAŞTI"

Edinilen bilgilere göre şafak nöbeti organizatörü Fevzi Tanpınar, geleneksel hale gelen etkinlik sayesinde mücahit torunları ile Mehmetçik torunlarının kucaklaştığını söyledi. Melisa ve Hakan Us isimli çift ise, babalarının Kıbrıs Harekatı´nda gazi olduğunu belirterek, etkinlik için KKTC´ye geldiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 20.07.2018 06:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.