Kıbrıslı Rumların üçte biri Hristofyas'ın gitmesini istiyor

17 Temmuz 2011 Pazar 15:12
Kıbrıslı Rumların üçte biri Hristofyas'ın gitmesini istiyor






Kıbrıs Rum Kesimi'nde gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasında, Ada'daki Rum halkının üçte birinin Başkan Dimitris Hristofyas'ın gitmesini istediğini ortaya koydu.

Halkın büyük kısmı da Ada'da yaşanan enerji sıkıntısından dolayı Hristifyas'ı suçladı.Rum Phileleftheros gazetesi tarafından yayınlanan araştırma sonuçlarına göre yüzde 39'luk bir kesim, enerji krizinden dolayı Hristofyas'ın suçlu olduğunu belirtti. Yüzde 33'lük bir kesim ise Rum liderin gitmesi gerektiği yönünde görüş beyan etti.11 Temmuz'da başlayan elektrik krizi, Hristofyas için 3 yıllık başkanlık dönemindeki en ciddi kriz olarak görülüyor.

 Kıbrıs Rum kesiminde, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) Zigi'deki Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde tutulan barut dolu 98 konteyner 11 Temmuz'da patlamış, üs ve hemen yakınında bulunan ve Rum tarafının ana elektriğini sağlayan Vasiliko'daki elektrik santrali tahrip olmuştu. Santralin devre dışı kalmasıyla Rum tarafında büyük oranda elektrik açığı ortaya çıkmış ve Rum Kesimi KKTC'den elektrik almaya başlamıştı. Olayın ardından binlerce kişi de patlamayı protesto için sokaklara dökülmüştü. Patlayan cephaneliğin ise 2009 yılında İran'dan Suriye'ye giderken BM yasalarını ihlal ettiği için el koyulan malzemeler olduğu ortaya çıkmıştı.

Cephaneliğin saklama koşullarından dolayı yönetim eleştirilmişti.Hristofyas ise cephaneliğin şartlarının bozulmasından haberi olmadığını savunmuş; ancak Rum ordusu cephaneliğin değiştirilmesi için defalarca başvuruda bulunulduğunu açıklamıştı. Patlama halen soruşturuluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.