Kılıçdaroğlu; Bu bir parti yürüyüşü değil, yolumuz uzun

Ankara'dan İstanbul'a doğru yürüyerek yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Bu bir parti yürüyüşü değil, her kesimden destek var, yolumuz daha uzun, tempoyu düşürmek gerekiyor' dedi.

16 Haziran 2017 Cuma 01:10
Kılıçdaroğlu; Bu bir parti yürüyüşü değil, yolumuz uzun






Kılıçdaroğlu; Bu bir parti yürüyüşü değil, yolumuz uzun

Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a doğru yürüyerek yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bu 'Adalet Yürüyüşü' bir parti yürüyüşü değil adaleti savunan her görüşten insan destek veriyor" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün ilk mola gününde yaptığı açıklamada, "Güzel bir yürüyüş oldu bugün. Bir iki provokatif eylem oldu. Emniyet güçlerine teşekkür etmek durumundayız. Güzel bir yürüyüş olmasını herhangi bir sorun çıkmamasını sağladılar. Hapiste açlık grevinde olanlar, hapiste olan gazeteciler, hapiste olan erler, hapiste olan öğrenciler, hapiste olan akademisyenler tamamı için yürüyoruz. Yürüyüşümüz yankı buldu çünkü toplum adalete hasret. Haksızlığa tahammül edemiyor. Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor.  Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz" dedi. 

"BU ADALET YÜRÜYÜŞÜ BİR PARTİ YÜRÜYÜŞÜ DEĞİL"

Kılıçdaroğlu,  "Hem hapiste açlık grevinde olanlar, hapiste olan gazeteciler, hapiste olan erler, hapiste olan öğrenciler, hapiste olan akademisyenler tamamı için yürüyoruz" dedi. 

Kılıçdaroğlu,  "Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor.  Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz. Bu güzelliği inşallah İstanbul'a kadar götüreceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu,  "21 kilometre ciddi bir performans biraz düşürmek lazım. Parlamentodaki çalışmalar devam ediyor oradan da bize bilgi aktarımı var" dedi. 

Kılıçdaroğlu,  "Yargılamalar konusunda tarafsızlık yok. Yargıç tarafsız olmalı, hukukun üstünlüğüne göre karar vermeli. Dosya boşsa mahkumiyet kararı veriliyorsa bu doğru değil. Hükümeti defalarca uyardım yanlış dedim. Bütün yetki saraya ait. Oradan gelen talimata göre karar veriliyor" dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün ilk gecesini Ankara Hipodrom alanında geçirecek. 

"EMNİYET GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR ETMEK DURUMUNDAYIZ"

Burada gazetecilere yaptığı kısa açıklamada Kılıçdaroğlu "Adalet yürüyüşü"nün ilk gününü anlattı. Yürüyüşe ilişkin Kılıçdaroğlu, "Heyecanlı bir grup vardı. Güzel bir yürüyüş oldu bugün. Bir iki provokatif eylem oldu. Emniyet güçlerine teşekkür etmek durumundayız. Güzel bir yürüyüş olmasını herhangi bir sorun çıkmamasını sağladılar. Bu daha birinci etap. Yarın 22 kilometrelik bir yolumuz var. Yarın sabah 8'de devam edeceğiz" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu,  "Yine yürüyeceğiz adalet için. Adaleti sağlamak için. Yurt içinde ve yurt dışında bizim bu yürüyüşümüz yankı buldu. Yankı bulması da doğal çünkü toplum adalete hasret. Haksızlığa tahammül edemiyor. Haksızlıkları bir gazeteci dile getiriyorsa işinden oluyor ve hapise atılıyor. Bir iş adamı dile getiremiyor çünkü kanun hükmünde kararname ile bütün mal varlığına el konulabilir. Akademisyen dile getirdiğinde üniversiteden atılıyor. Bu görev dolayısıyla  bize düşüyor. Bu görevi biz yerine getirmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.