Kılıçdaroğlu: Hükümet programında terörle ilgili tek satır bile yok

15 Temmuz 2011 Cuma 12:14
Kılıçdaroğlu: Hükümet programında terörle ilgili tek satır bile yok






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, hükümeti eleştirdi. Yine acılarının depreştiğini belirten Kılıçdaroğlu, Hükümet programında terörle ilgili tek satır bile yok. O zaman siz bu sorunla nasıl mücadele edeceksiniz? dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları toplantısının açılışında, Diyarbakır'da terör örgütünün saldırısı sonucu 13 askerin şehit olmasını değerlendirdi.

Terörle bir sorunun çözülmeyeceğini, terörle bir yere varılamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, terörün kimsenin kabul edemeyeceği bir olay olduğunu belirtti. Biz o çocuklarımızı güle oynaya, davulla, zurnayla askere gönderdik. Onlar teröre kurban olsunlar diye göndermedik. diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: Ama bu ülkeyi savunmak, bu ülkenin çıkarlarını savunmak, bu ülke için gerekirse hepimiz ama hepimiz şehit olmaya hazırız. Biz ülkemizi seviyoruz. Kimliği, inancı ne olursa olsun her yurttaşımızı bağrımıza başıyoruz.

Biz birlikten yanayız, beraber olmaktan yanayız, umuttan yanayız, çocuklarımızın daha parlak, daha gelecek sahibi olmalarından yanayız. Terörle bir sorun çözülmez. Terörle bir yere varılmaz. Acılarımız depreşti. 13 Askerimizin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onların acıları bizim de acılarımız. Kuşkusuz ateş düştüğü yeri yakar, bunu biliyoruz. Ama sonuçta biz bu ülkede, güzel coğrafyada aynı havayı teneffüs ediyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olmak zorundayız. Tasada ve kıvançta beraber olursak bir ulus olduğumuz göstermiş olacağız. O nedenle onların acıları bizim de acılarımız, onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar Türkiye'nin onurudurlar. 7 askerimize de acil şifalar diliyoruz. Umuyoruz, kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar, görevlerinin başına dönmüş olurlar.

HÜKÜMET PROGRAMINDA TERÖRLE İLGİLİ TEK SATIR YOK

Açıklanan hükümet programında Türkiye'nin en temel sorunu olan terörle ilgili tek satırın bile bulunmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Nasıl terörle mücadele edeceksiniz. Eğer Türkiye'nin en köklü sorunu yüzeysel geçilme ihtiyacı dahi duyulmamışsa siz bu sorunla nasıl mücadele edeceksiniz? Terörle mücadele kararlılık, sabır, bilgi ister ama terörle mücadele moral de ister.

Moral değerler önemlidir. Karşıdaki kişi eline silah almış, sizin de eline silah verdiğiniz kişinin moralini alt üst etmişsiniz. Mücadele edecek moral bırakmamışsınız. Herkes tutuklu, herkes hapiste bu moralle terörle mücadele edilmez. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.