Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna hain saldırı, 1 şehit 2 yaralı var

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Şavşat'ta silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin polis panzerine alarak Şavşat'a ulaşmasını sağladığı Kılıçdaroğlu 'Allah'ın verdiği bir can, o da memleket için feda olsun, kimseden korkumuz yok' dedi.

25 Ağustos 2016 Perşembe 17:12
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna hain saldırı, 1 şehit 2 yaralı var






Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna hain saldırı, 1 şehit 2 yaralı var


Terör örgütü PKK Karadeniz'de bu kez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nun Artvin ziyareti sırasında konvoya düzenlenen saldırı sırasında 1 jandarma er şehit düştü, saldırı sırasında 2 asker yaralandı. Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi hedefleyen saldırının ardından PKK'nın adına sol terör örgütlerinden birinin yaptığı iddia ediliyor. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri öldürüldü. Yaralı olan bir teröristle 3 kişinin saldırı bölgesinden kaçtığı bildiriliyor.



CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Şavşat'ta silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin polis panzerine alarak Şavşat'a ulaşmasını sağladığı Kılıçdaroğlu 'Allah'a bir can borcumuz var, kimseden korkumuz yok' dedi.

Teröristler CHP konvoyuna düzenlenen saldırıda ağır silahlar kullanıldı. Roketatarlı saldırıda şehit düşen jandarma erin adı henüz açıklanmadı.
HÜKÜMETTEN SALDIRIYA SERT TEPKİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve AB Bakanı Çelik'ten ateş hattında kalan CHP konvoyuyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ateş hattında halan CHP konvoyuyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.
Kurtulmuş, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

EFKAN ALA: SALDIRI PKK'NIN İŞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında saldırı düzenlendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda 1 jandarma er şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin de aralarında bulunduğu konvoya bir grup tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçleriyle ve CHP liderinin korumaları ile saldırganlar arasında çatışma çıktı.
Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye alınırken sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. CHP lideri Ardavuç Belediye Binası'nın açılışına katılacaktı.
Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.
BAŞBAKAN YILDIRI: HUZURA YÖNELİK SALDIRI

Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum" dedi.
KONVOY YOĞUN GÜVENLİK ALTINDA YOL ALDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamada, "Konvoyun korumasını savunmak üzere görevlendirilmiş jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır. İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı" dedi.
Ala şunları söyledi:
"Bölücü terör örgütü Karadeniz'e açılma niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır. Ordu'da geçenlerde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklarda o bölgede yakalanıp gereği yapılacaktır.
CHP tabanına, yönetimine, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Sayın Genel Başkana da bu olay karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye'nin gündeminden terörü çıkarmak için yoğun bir çaba içindeyiz."


KALLEŞ SALDIRI SIRASIRDA 1 ER ŞEHİT, 2 ASTSUBAY YARALANDI

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


KILIÇDAROĞLU'NA KARŞILAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete düzenlenen silahlı saldırı sonrası, Esenboğa Havaalanı'nda karşılama yapılacak. CHP parti yönetimi ve örgütleri de Genel Merkez'e çağrıldı.

CHP YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Genel Başkanımızın telefonları çekmiyor, yanındaki arkadaşların da telefonu meşgul. Aracın etrafında yeterince güvenlik önlemi alındığı söyleniyor. Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor. Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek." dedi.
CHP Artivin Milletvekili Uğur Topraktutan, "Genel Başkanımızı zırhlı araçla çıkardık. Ciddi bir travma yaşadık. Ön tarafta çatışmanın yaşandığı söyleniyor. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ile görüşüyor" dedi.
Son Güncelleme: 25.08.2016 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.