Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılmama nedeni Erdoğan

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli'nin katılacağı mitinge katılmıyor..

04 Ağustos 2016 Perşembe 12:50
Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılmama nedeni Erdoğan






Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Kemal Kılıçdaroğlu'na, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne neden katılmayacağını sordu.

GEREKÇESİNDE ERDOĞAN VAR
Kılıçdaroğlu, birçok eleştirilerini sıralamakla birlikte ilk neden olarak Erdoğan'ın şahsi itibarının yükselmesini gerekçe gösterdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

- Genel Başkan olarak siz neden katılmıyorsunuz?

- Benim katılmak istememenin birkaç nedeni var. Birincisi, demokrasi ve cumhuriyet için birlik görüntüsü vermekten yana bir sıkıntımız yok. Karşı olduğumuz bilindiği halde olağanüstü koşullar gereği Saray’a gittim örneğin. Ama (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın) dışarıda azalan şahsi itibarının muhalefet liderleri üzerinden bu yolla yükseltilmeye çalışıldığı kuşkumuz var. İkincisi, Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnameler konusundaki eleştiri ve önerilerimizi dikkate alınmadığına izlenimimiz var. Bunların Meclis’e getirilmesi, görüşülmesi gerekiyor. Böyle önemli bir dönemde, devletin yeniden yapılandırılması konusundaki kararları 3-4 kişinin oturup kendi arasında alması doğru değil. İtirazlarımızın bilinmesini istiyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.