Kılıçdaroğlu: Sayıştay'ın mali denetim raporları Meclis´e gelmedi

07 Aralık 2012 Cuma 12:34
Kılıçdaroğlu: Sayıştay'ın mali denetim raporları Meclis´e gelmedi






İSTANBUL (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay´ın mali denetim raporlarını Meclis'e göndermediğini söyledi. Durumu eleştiren Kılıaçdaroğlu, Sayıştay raporları gelmeden, Meclis kamu harcamalarının nasıl ve nereye yapıldığını bilmeden yeni bütçeyi nasıl görüşecek. dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Plan Bütçe Komisyonu üyeleriyle birlikte 2013 Yılı Bütçesi´ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda başlayacak bütçe görüşmeleri öncesi yaptığı açıklamada hükümete yüklendi.

'SAYIŞTAY´IN 3 TEMEL RAPORU MECLİSE GELMEDİ'

Bütçenin parlamentoda sağlıklı görüşülüp tartışılabilmesi için Meclis adına harcamaları denetleyen Sayıştay´ın raporlarının Meclis´e gelmesi gerektiğinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, 2013 Yılı Bütçesi görüşülürken, Sayıştay´ın üç temel raporu Meclis´e gelmedi. Milletvekilleri kamu harcamalarının sağlıklı yapılıp yapılmadığını bilmiyorlar çünkü önlerine Sayıştay raporu gelmedi. Ve bunlar el kaldırıp indirecekler. diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Meclis´e gelmeyen raporların ise Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporu, Faaliyet Genel Değerlendirme Raporu ve Mali İstatistikleri Değerlendirme raporları olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, O zaman şu soruyu sorma hakkımız var: Harcamaların denetlenmediği bir bütçe, kesin hesap yasası, parlamentoda nasıl görüşülecek? Meclis nasıl karar verecek? ifadelerini kullandı.

`VERGİ ADALETİ BU BÜTÇEDE DE YOK´

Ekonominin temeli refah toplumu yaratmaktır. diyen Kılıaçdaroğlu, hükümetin orta vadeli programında bir tek refah sözcüğünün geçmediğini öne sürdü. Meclis´te görüşülecek 2013 Yılı Bütçesi´nde de vergi adaleti olmadığını savunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti´nin iktidar olduğu 2002 yılında dolaylı vergilerin genel vergi içindeki oranın yüzde 66 olduğunu bugün ise bu oranın yüzde 70´e çıktığını aktardı.

`SERMAYE PİYASASI KURULU YÖNETİMİNİ NEDEN DÜŞÜRDÜNÜZ?´

Dün akşam Meclis´te Sermaye Piyasası Yasası kabul edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Ve verilen bir önergeyle Sermaye Piyasası Kurulu yönetimi düşürüldü. Neden? Daha önce BDDK yönetimi düşürülmüştü Anayasa Mahkemesi görevden alınanların geri alınmasını sağladı. Hükümetin şu açıklamayı yapması lazım: Hangi gerekçeyle Sermaye Piyasası Kurulu yönetimini düşürüyorsunuz? diye konuştu.

`TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR´

Türkiye´nin ekonomik ve siyasal açıdan iyi yönetilmediğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye´de ciddi bir yönetim boşluğu var. Hedefleri belli olmayan bir yönetim var. Geleceğe umutla bakması gereken toplumun önüne engel koyuyorsunuz. sözlerini kullandı.

Hükümetin 2023 ekonomi hedefleri de gerçekçi bulmayan Kılıçdaroğlu, Bunun için ekonomi politikan uygun mu? Bütçe politikan, para politika uygun mu? On yılda yedi kez mali af ilan edildi. Ekonomik sorun yaşayan Avrupa´da hangi ülkede mali af var? Yedi kez mali af getirilmesi ekonominin iyi yönetilmediğinin tipik bir göstergesidir. Çünkü yükümlüler görevlerini yerine getiremiyor. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.