Kılıçdaroğlu: Spor artık sanayiye dönüştü

29 Kasım 2012 Perşembe 14:02
Kılıçdaroğlu: Spor artık sanayiye dönüştü






BURSA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursaspor, Anadolu için önemli bir takım. Trabzonspor'dan sonra Anadolu'da şampiyon olan ikinci takım oldu. Şampiyonluğun sadece İstanbul içinde değil, tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Spor artık sanayiye dönüştü. Sıradan olmaktan çıkıp profesyonel bir hale geldi. dedi.

Bursa gezisi kapsamında Bursaspor Kulübü'nü ziyaret eden Kılıçdaroğlu, yeşil beyazlı takımın son yıllardaki başarılarının tesadüfi olmadığını dile getirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Özlüce'deki Bursaspor Kulübü'nü bir grup parti yöneticileriyle birlikte ziyaret etti. Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetici arkadaşları tarafından karşılanan CHP Lideri, futbolun siyaset üstü bir alan olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, Siyasetin temel görevlerinden birinin futbolun ve futbolcunun önündeki engelleri kaldırmak olduğunu biliyoruz. İkinci kez Bursaspor'u ziyaret ediyorum. Siyasi partiler, sporun centilmenlik olduğunu, ülkenin kültürüne tanıtımı, katkısı olduğunu biliyor. Sporda başarılı olmak oyuncular kadar yöneticilere de bağlıdır. Bursaspor'un son yıllardaki başarıları tesadüf değil. Avrupa'da Türkiye'yi önemli bir şekilde temsil etti. Hepimizin tuttuğu bir takım var. Ancak bir Türk takımı yabancı bir takımla oynadığı zaman hepimiz onu destekleriz. Bursaspor'un başarılarının devamını dilerim. diye konuştu.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı da kulübün siyaset üstü bir kurum olduğunu söyledi. İbrahim Yazıcı, Kılıçdaroğlu'na üzerinde 'Kılıçdaroğlu' yazan 16 numaralı forma hediye etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.