Kılıçdaroğlu: Tam demokrasi için vergilerin nereye gittiğini bilmeliyiz

29 Kasım 2012 Perşembe 16:20
Kılıçdaroğlu: Tam demokrasi için vergilerin nereye gittiğini bilmeliyiz






BURSA (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanların ödedikleri vergilerin nereye gittiğini bilmelerinin hakları olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, bunun gerçekleşmesi durumunda tam demokrasiden söz edilebileceğini ifade etti.

Bursa temasları çerçevesinde Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) bulunan Kaplanlar Fabrikası'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, işçilerle birlikte yemek yedi. İşçilerle birlikte sıraya giren Kılıçdaroğlu, köfte, bulgur pilavı, ayran ve çorbadan oluşan tabldotu alarak işçilerin yanına oturdu.

Yemek esnasında işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Hepiniz şunu sorgulamalısınız: Sizin verdiğiniz vergiler nerelere gidiyor? Bunu söyleyen ülkelerde demokrasi gelişir. Eğer söylemezseniz demokrasi gelişmez. Bu ülkede herkes vergisini ödüyor. Hayatın her alanında vergi var. Telefon alırsınız, vergi ödersiniz. O zaman haklı olarak demokrasilerde sormanız gereken bir soru daha var: 'Ben vergi ödüyorum. Benim vergim nereye gidiyor?' Bu soruyu sorduğunuz zaman Türkiye'yi çağdaşlaştırma sürecinde çok emin adımlar atarız.

Kılıçdaroğlu yemeğin ardından BUTGEM Eğitim Vakfı'nı ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti, yetkililerden hakkında bilgi aldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.