Kiliseler'den TSK'nın Afrin harekatına bayraklı destek

TSK'nın Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi'nden Türk bayraklı destek geldi.

26 Ocak 2018 Cuma 20:01
Kiliseler'den TSK'nın Afrin harekatına bayraklı destek






Kiliseler'den TSK'nın Afrin harekatına bayraklı destek


Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi'nden Türk bayraklı destek geldi.


İlçenin Şehit Pamir caddesi üzerinde bulunan Ortodokslara ait tarihi Rum Ortodoks Kilisesi'nin ön cephesine dev Türk Bayrağı asıldı. İskenderun Ortodoks Kilisesi cemaati Ramazan ve Kurban Bayramlarında birlik ve beraberlik mesajları vererek Müslümanların bayramını astığı pankartlarla kutlarken, bu kez Zeytin Dalı harekatına desteğini kiliseye asılan Türk Bayrağı ile gösterdi.

SURUÇ'TA SEHER KÜÇÜK KÜLLİYESİ'NİN TEMELİ ATILDI


Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suruç ilçesinde, Seher Küçük Külliyesi'nin temel atma törenine katıldı. Mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Fakıbaba ve Erbaş külliyenin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Temel atma töreninde toplanan kalabalığa konuşan Bakan Fakıbaba, Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin, "Bu vatana Allah'tan başka hiç kimsenin, hiçbir gücün yetmeyeceğini bizim orada kahramanlarımız, Mehmetçiklerimiz şu anda ispat ediyorlar" dedi. Türk askerinin Suriye sınırında vatanı ve milleti için savaştığını belirten Fakıbaba, "Bu vatana Allah'tan başka hiç kimsenin, hiçbir gücün yetmeyeceğini bizim orada kahramanlarımız, Mehmetçiklerimiz şu anda ispat ediyorlar. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.
Suriye'de teröristlerle karşı mücadele yürüten güvenlik güçleri için dua eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da yapılan bu külliyeler sayesinde binlerce insanın dinini, Hazreti Muhammed'in hayatını öğreneceğini ve Kuran-ı Kerim okuyacağını söyledi. 10 dönüm araziye yapılacak olan külliyenin bir yıl içerisinde tamamlanarak, 200'ü yatılı olmak üzere 1000 kişinin dini eğitim göreceği belirtildi.

KAPAKLI'DA ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK MİTİNGİ


Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde siyasi parti ve sivil toplum örgülerinin önderliğinde toplanan yüzlerce kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de teröristlere yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla miting düzenledi.

Kapaklı meydanındaki mitinge AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce kişi katıldı.

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin birlikte ve beraberlik mesajları vererek, "Bu ülkede hepimizindir. Lazı, Kürdü, Türkü, Çerkezi ile 36 etnik kimliğiyle beraberiz ve biriz. Bu bayrak altında kardeşçe beraber yaşıyoruz. 782 bin metrekare içinde he birlikte yaşıyoruz. Ortak paydamız ise Müslümanlıktır. Afrin de savaşan askerlerimiz hepimizin askerleridir. Bazı cahiller, 'Ne işiniz var diyor.' Biz oraya bataklığı kurutmaya gidiyoruz. Sinekleri ne kadar avlarsanız avlayın bataklığı kurutmadığınız müddetçe o sineklerden bu vatanı arındıramazsınız. Amacımız 782 bin metrekareyi tehdit eden terör odaklarını hep beraber alt etmektir. Bizler Afrin’de, Kobani’de olacağız. Gerekirse Müslüman halka zulmeden her yerde olmak zorundayız. Bataklığı kuruttuğumuz zaman bir olacağız, kardeş olacağız. Afrin için gönüllü askerlik noktası oluşturduk. Amacımız askerimize destek vermektir. Onların duygu ve düşüncelerine bir nebze olsun hitap etmektir" dedi.


Türk ordusunun Afrin de tarih yazdığını kaydeden MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker de "Türkün sancağı için minarelerimizdeki ezan sesi için cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Suriye Afrin bölgesine bir barış harekatını sürdürüyoruz. Ordumuzun şanlı askerleri ve bizim evlatlarımız tarih yazıyorlar. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' parolası ile yola çıkan şerefli Türk ordusu bundan tam bir hafta önce terör mevzilerini yıldırım meşalesi ile yara yara Afrin’e girmiştir. Ülkemizin milli duruşu da Avrupa ülkelerini tamamıyla rahatsız etmiştir. Askerimiz ordadır ve sağ sağlim de geleceklerdir" diye konuştu.

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin da "Allah ordumuzu girdiği bütün savaşlarda galip muzaffer eylesin. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsu" dedi.  İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı.

Programda yüzlerce kişi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak için kurulan standa gönüllü askerlik başvurusunda bulundu. Vatandaşlar, "Bugün gönüllü askerlik için başvuru yaptık. Afrin'deki askerlerimizin yanındayız. Gerektiği zaman biz de Afrin’e gidip savaşırız" dedi.

ŞİLE'DE ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 
Şile’de Cuma Namazı'nda toplanan vatandaşlar Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısı ve  askerlerimiz için dualar etti.  Hüseyin Keçici Camisi önünde toplanarak Üsküdar Caddesi üzerinde Mehter Marşları eşliğinde ellerde Türk Bayraklarıyla yürüyen binlerce kişi Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Yürüyüş sırasında  çok sayıda vatandaş Kızılay’a ait araç önünde sıraya girerek kan bağışında bulundu.

Destek yürüyüşüne  Şile Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Kd Albay Ali Beşir, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yanı sıra İlçede görev yapan tüm kamu kurum amirleri,siyasi parti ilçe başkanları,siyasi parti temsilcileri,Belediye Meclis Üyeleri,Muhtarlar,STK lar ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, " ”Zeytin Dalı” Operasyonu nedeniyle dünyaya verdiğimiz mesajı ve tüm insanlık adına duruşumuzu,ordumuzu desteklemek ve Türk Milleti olduğumuzu bu kez  Şile’den ilan etmek için bir araya geldik Allah Ordumuzu daim muzaffer eylesin" dedi.

Şile Garnizon Komutanı Hava Kd Albay Ali Beşir de "Bu Milletin evlatları bir ölür,bin dirilir.Kışlada Askerimiz neyse dışarıda gururla görüyorum bu yüze milletin her bir ferdi asker.İşte Şile bu gün bunu gösterdi" diye konuştu.

Şile Kaymakamı Salih Yüce de "Türk Milleti olarak hepimiz Mehmet iz ve hepimiz cepheye koşarız" diye konuştu.

BURDURLU MUHTARLAR GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSU YAPTI


Burdur'da Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çelik ve dernek üyesi bir grup muhtar, askerlik şubesine gelerek, TSK'nın Suriye'nin Afrin kentindeki PKK/YPG terör örgütüne yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Burdur Askerlik Şubesi'nin önünde muhtarlar adına açıklama yapan Burdur Muhtarlar Derneği Başkanı Çelik, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü olduklarını söyledi. Merkez ile köylerden derneğe üye 11 muhtarın harekata katılmak için gönüllü olduğunu belirten Çelik, "Ecdadımız, yüzyıllar boyunca hilali, ezanı ve bayrağımızı yüceltti. Hilal, ezan, bayrak inşallah bu necip milletin omuzları üstünde yücelmeye devam edecek" dedi. Çelik, Burdurlu muhtarlar olarak göreve hazır olduklarını vurguladı.
Başkan Çelik ve beraberindeki muhtarlar, Fetih Suresi'nin okunması ve dua edilmesinin ardından askerlik şubesine talep dilekçelerini verdi. Müezzin Osman Dinç de dilekçeye imza atarak, gönüllü olmak istediğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.