Kilis'in 91. kurtuluş yıldönümü kutlandı

07 Aralık 2012 Cuma 14:47
Kilis'in 91. kurtuluş yıldönümü kutlandı






KİLİS (CİHAN)- Kilis´in düşman işgalinden kurtuluşunun 91´inci yıldönümü kutlandı. Şehitlikte Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program Tayyip Erdoğan Meydanı'nda devam etti. Yağmur nedeniyle Adnan Menderes Parkı'ndan tören meydanına kadar yapılacak olan yürüyüş iptal edildi.
Yağmur nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konulması törenine vatandaşlar ilgi göstermedi. Çelenklerin konması ile başlayan program Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajlarının okunması ile etti.
Törende konuşan Kilis Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde giriştiği ve gerçek bir vatanseverlik destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasında bağımsızlığını, özgürlüğünü ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığını tüm dünyaya göstermiş. Kilis halkı Milli Mücadele'nin en çetin olaylarına, en zorlu çatışmalarına tanık olmuş İngiliz ve Fransız işgallerine karşı direnişler burada olmuş. Kahraman Kilislilerin gösterdikleri bu direniş, bağımsızlık ve özgürlüğe olan tutkumuzun bir göstergesidir. Bu anlamlı günde, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi saygıyla anıyor ve tüm Kilisli vatandaşlarımızın 7 Aralık Kurtuluş Bayramı'nı kutluyorum. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.