Kimse Yok Mu'dan öğrencilere deprem eğitimi

29 Kasım 2012 Perşembe 18:19
Kimse Yok Mu'dan öğrencilere deprem eğitimi






İSTANBUL (CİHAN)- Geçen yıl yaşanan Van depreminde bölgeye ilk giden ekiplerden Kimse Yok Mu Derneği'nin aram kurtarma timi ASYA, Yeşil Vadi Anafen Koleji öğrencilerine deprem eğitimi verdi. ASYA ekip lideri Cenk Yoleri'nin önderliğinde, okul-ev gibi ortamlarda, deprem ve tahliye anında yapılması, dikkat edilmesi gereken kurallar 4-5-6-7 ve 8. Sınıf 850 öğrenciye anlatıldı.

Deprem bilincini artırmak için yapılan eğitim uygulamalı olarak anlatılarak ASYA'nın dağcı ekibi gönüllüler tarafından sedyeyle okul binasından yaralı tahliye uygulaması gerçekleştirdi. Program sonunda deprem TIR'ıyla deprem anı öğrencilere birebir yaşatıldı. Seminer esnasında depremle ilgili sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere deprem çantaları hediye edilirken eğitime katılan bütün öğrencilere katılım sertifikası verildi.

Gerçekleştirilen bilinçlendirme semineri ile ilgili Kimse Yok Mu Derneği ve ASYA ekibine teşekkürlerini sunan Yeşil Vadi Anafen Koleji Okul Müdürü Arif Erdem, Afetlerin sıklıkla yaşandığı günümüzde, depremlerin peş peşe olduğu bir zeminde yaşıyoruz. ASYA ekibinin yaptığı seminer ve tatbikatla, afetlere öğrencilerimizi hazırlamış olduk ve her birini güvenlik müfettişi ilan ederek sertifikalarını verdik. Bu eğitimle, öğrencilerimizin temel afet bilincine ulaşmalarını amaçladık. diye konuştu. ASYA ekip lideri Cenk Yoleri de afet yönetimi bilinçlendirme programıyla 850 öğrenciye ulaşmakla kalmayarak, verdikleri eğitimle 850 aileye de ulaşmış olduklarını söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.