Kırgızistan Bağımsızlığının 23. yılını İstanbul'da kutladı

Kırgız Cumhuriyeti’nin 23.Bagimsizlik Yildonumu İstanbul Atakoy Shereton Hotel'de Kirgizistan İstanbul Baskonsolosunun verdiği bir resepsiyon ile kutlandı.

28 Eylül 2014 Pazar 23:42
Kırgızistan Bağımsızlığının 23. yılını İstanbul'da kutladı






Kırgızistan Bağımsızlığının 23. yılını İstanbul'da kutladı


 
Kırgız Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 23. Yılı , Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun 20. Yılı ve Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği'nin 5. Yılı münasebetiyle  düzenlenen, bağımsızlık kutlamalarına kardeş Türk Devlet ve Topluluklarının temsilcileri ve İstanbul’da faaliyet gösteren Sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.
 
Başta Amerika ve Rusya Federasyonu ile Hindistan, Mısır, Ukrayna olmak üzere bircok ülke baskonsoloslari ve temsilcilerinin katıldığı “Bağımsızlık günü” resepsiyonu, Kirgizistan İstanbul Baskonsolosu Renat Tuleberiev'in tebrikleri kabulu ve konuşmasıyla başladı  Dost ve kardeş ülke Türkiye’nin en gn güzel şehri, dünya şehri İstanbul’da göreve başlamanın heyecanı içinde olduğunu söyleyen Başkonsolos Renat Tuleberdiev, “Türkiye ile Kırgız Cumhuriyeti arasında her alanda var olan ilişkilerin geliştirilmesi noktasında gayret göstereceğini” ifade etti.
 
Kirgizistan Dostluk ve Dayanışma Der.Bsk.Aybek Sarigül’ün selamlama konuşmasının ardından İstanbul Vali Yrd.İsmail Gültekin’in kutlama konuşması gerçekleşti . Vali Yardımcısı, kardeş Kırgız halkının bağımsızlık kutlamalarına katılmış olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
 
Başkonsolos Renat Tuleberdiev ile birlikte yeni atanan Kirgizistan Turkiye Büyükelçisi İbrahim Junusov yaptığı konuşmada;  “Henüz makam koltuğuna oturmadan İstanbul’da düzenlenen böyle bir geceye katılmaktan ve Kırgız dostlarıyla birlikte olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu” ifade ederek “Kırgız halkının kardeş Türk halkına selamlarını getirdiğini, iki kardeş ülke ile ilişkilerin en süt düzeyde gelişmesi için yoğun çaba sarf edeceğini” belirtti.
 
Protokol konuşmalarının ardından bağımsızlık kutlamaları, Kirgiz devlet sanatçılarının konserleri ve gosterileriyle son buldu .
 
 Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov , Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Ranat Tuleberdıev ve Kırgfızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Aybek Sargul'ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa, İstanbul vali yardımcısı İsmail Gültekin, ABD, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Hindistan, Mısır, Hindistan ve Ukrayna  İstanbul Başkonsolosları başta olmak üzere Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımıcısı Gönül hanım, Sayıştay temsilcileri, İstanbul İl Dernekler Müdürü Eyüp Dursun Ergür, Avrasya Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, Irak Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı, Müsiad Gen Sek ve İTO Başkan Yardımcısı,  Birlik Vakfı, Kazak Türkleri Vakfı, Azerbaycan Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği , Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği Başkanlarıı, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Sekretei Baki Karasu, Yeşilay'dan Tarkan Oğuz Yaşaroğlu, İBB. Kültür A.Ş. İdari İşler Müdürü Salih Doğan ,çok sayıda sivil toplum kuruluşları başkanları ve seçkin davetli topluluğu katıldı...
Son Güncelleme: 28.09.2014 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.