Kırgızistan, devrim videosunu konuşuyor

06 Kasım 2012 Salı 18:35
Kırgızistan, devrim videosunu konuşuyor






BİŞKEK (CİHAN)- Kırgızistan, 11 Kasım'da devrim olacağının iddia edildiği videoyu görüntüsünü konuşuyor. Kim tarafından hazırlandığı henüz netleşemeyen video dün internete düşmüştü. Görüntüde 11 Kasım'da devrim yapılacağı, Respublika Partisi lideri ve eski Başbakan Ömürbek Babanov'un cumhurbaşkanı; şuan tutuklu olan Ata Curt Partisi lideri Kamçıbek Taşiyev'in de başbakan olacağı ileri sürülüyor.
Bir erkek ve kadın arasında geçen konuşmanın gizli çekilmiş videosu ülkede gündem oluşturdu. Siyasileri karşı karşıya getiren videoya henüz kimse sahip çıkmazken, harekete geçen güvenlik ekipleri videonun kim veya kimler tarafın hazırlanıp internete konulduğunu bulmaya çalışıyor.
Taşiyev, 3 Ekim'de giriştiği darbe girişimi sonrasında tutuklanarak ceza evine konulmuştu. Kırgızistan'da bundan önce Mart 2005 ve Nisan 2010'da iki ayrı devrim yaşanmıştı. 3 Ekim'de Ata Curt Partisi tarafından girişilen üçüncü devrim girişimi ise başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bundan önceki iki devrimde görevlerinden edilen eski cumhurbaşkanlarından Askar Akayev Rusya'da, Kurmanbek Bakiyev ise Belarus'a bulunuyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.