"Kırgızistan'da gösteri ve mitingler artık yasak olmayacak"

29 Kasım 2012 Perşembe 17:35






BİŞKEK (CİHAN)- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkede hiç kimsenin miting ve gösterileri yasaklayamamağını söyledi.
Rusya basınına konuşan Atambayev, 2008 yılında gösteri ve mitinglere yetirilen yasağın katlığını, isteyen her kişi veya kişilerin belirtilen kanunlar çerçevesinde gösteri ve mitinglerde bulunabileceğini dile getirdi.
Ülkede yasaklayıcı zihniyetten uzak olduklarını belirten Atambayev, bu tür demokratik hakların Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğunu, bunların demokratik haklar ve şartlar çerçevesinde yapıldığı sürece kimsenin bunlara engel olamayacağını kaydetti.
Her gösteri ve mitingin yönetimi devirmeye yönelik olmaması gerektiğine de dikkat çeken Atambayev, Sadece bizde değil Avrupa ülkelerinde de gösteriler, eylemler ve mitingler yapılıyor. Ama kimsede devrim veya hükümetleri alaşağı etme hareketleri türü bir gelişme olmuyor. Bizdeki gösteri ve eylemler de normal ülkelerdeki gibi kanun ve kurallar çerçevesinde olmalı. Böyle olduğu sürece de kimse bu eylemleri yasaklayamayacak. diye konuştu.
Atambayev, para karşılığında maksatlı provakatif eylem ve mitinglere çıkanlara ise müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.