Kırgızistan´da mahkûmlar açlık grevi başlattı

06 Aralık 2012 Perşembe 10:16
Kırgızistan´da mahkûmlar açlık grevi başlattı






BİŞKEK (CİHAN)- Kırgızistan´da ülkenin doğusundaki Issık Göl vilayetinin, Karakol şehrinde çok sayıda mahkûmun açlık grevi başlattığı bildirildi. Karakol şehrindeki 23 No´lu cezaevinde, 4 Aralık'ta başlatıldığı öğrenilen açlık grevine 64 mahkumun katıldığı belirtildi.

Basına konuşan hapishane müdürü Taalay Asanaliyev, mahkumların kendilerinden, şartların iyileştirilmesi, yemeklerin kalitesinin artırılması, hapishanede daha serbest hareket etme imkanının sağlanılması gibi 42 adet talepte bulunduğunu söyledi. Hapishanedeki şartların iddia edildiği gibi kötü olmadığını dile getiren Asanaliyev, mahkumların talepleri arasında ceza infaz kanunlarıyla hiç bağdaşmayan isteklerin dahi olduğunu ifade etti. Yakınlarının getirdiği yemekleri de kabul etmeyen mahkumların açlık grevlerinde ısrar ettiği belirtildi.

Kırgızistan´da geçtiğimiz Ocak ayında da 7 bin'e yakın mahkûm, toplu aşlık grevi başlatmış, yapılan uzun görüşmeler sonrasında açlık grevi sonlandırılmıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.