Kırgızistan'ın güneyinde etnik gerginlik

18 Temmuz 2011 Pazartesi 18:24
Kırgızistan'ın güneyinde etnik gerginlik






Kırgızistan'ın güneyinde geçtiğimiz yıl yaşanan etnik çatışmaların yaraları sarılmaya ve acıları dindirilmeye çalışılırken, bölgede dün yaşanan bir kavga yürekleri ağza getirdi. Oş vilayetinin Aravan ilçesinde Kırgız ve Özbek iki taksici arasında yaşanan kavga ilçede kısa süreliğine gerginliği neden oldu.

Oş Emniyet Müdürlüğü, bugün itibariyle ilçede durumun sakinleştiğini ve tamamen kontrol altında olduğunu bildirdi.
Kavganın, yolcu alma yeri tartışması üzerine çıktığı belirtildi. Kavgada Özbek asıllı taksicinin yaralandığı ve yakınlarının olayı protesto ettiği belirtildi.
 Kaymakamlık önünde toplanan kalabalığın giderek atması üzerine devreye giren güvenlik güçlerinin daha kapsamlı bir kargaşaya ve gerginliğe yol vermemek için geniş önlem aldığı kaydediliyor.

Bu arada ilçede aniden yükselen bu gerginlik üzerine Oş'tan Aravan ilçesine 100 dolayında polisin ek takviye güç olarak gönderildiği belirtildi. İlgililer, bugün itibariyle ilçede durumun sakin olduğunu ve güvenlik güçlerinin önlemlerini almaya devam ettiğini kaydettiler. Bu arada bazı basın yayın organları tarafından dile getirilen, Aravan'da daha kalabalık kitlelerin katılımıyla etnik gerginlik yaşandığı şeklindeki haberler ise yerel idareciler tarafından yalanlandı. Kırgızistan'da Haziran 2010'da patlak veren etnik çatışmalarda remi rakamlara göre 438 kişi hayatını kaybetmiş, sayıları binlerle ifade edilen kişi de yaralanmıştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.