Kırkpınar başpehlivanı gözünü Londra'ya dikti

19 Temmuz 2011 Salı 16:45
Kırkpınar başpehlivanı gözünü Londra'ya dikti






Yeşil'in bu sene Kırkpınar'da yenilmesinin mindere dönüş kararında etkili olduğu belirtildi. Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil'den radikal karar. Kırkpınar'da 2009 ve 2010 yıllarında başpehlivan olan ve bu seneki güreşlerde de bir kez daha şampiyon olarak altın kemeri kazanmak isteyen Yeşil bu emeline kavuşamayınca, mindere dönüş kararı aldı.Minder güreşinde gençler kategorisinde Avrupa ikinciliği ve ve dünya üçüncülüğü bulunan genç sporcu, 2012 Londra Olimiyatları'nda milli takıma girerek Türkiye'yi bu önemli spor organizasyonunda temsil etmek istediğini söyledi.

YENİLGİ ETKİLİ OLDU
Spora minder güreşiyle başladığını daha sonra yağlı güreş yapmaya başladığını belirten Mehmet Yeşil Yeşil, 2009 yılında yapılan Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nda ise finalde Recep Kara'ya yenilerek ikincilik elde ettiğini hatırlatarak, bundan sonra tüm enerjisini minder güreşi için harcayacağını söyledi. Minderden yağlı güreşe dönüşün sebebinin maddiyat olduğunu ifade eden Yeşil, Ben Allah'a çok şükür iyi para kazanıyorum. Ama minderdeki hedefim henüz bitmedi. Londra Olimpiyatları'nda milli takıma ağır sıklette girerek ülkemi temsil etmek istiyorum. Bundan sonraki tüm enerjimi minder için harcayacağım. dedi. Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'da yenilmesinin kendisini son derece üzdüğünü de belirterek, Eğer şampiyon olmuş olsaydım, altın kemerin sürekli sahibi olacaktım. Ama nasip olmadı. Bu yenilgi beni moral yönünden etkiledi. Yağlı güreşte her şeye sıfırdan başlamaktansa minder güreşinde 2012 Londra Olimpiyatları'na çok iyi bir hazırlık dönemi geçirip, milli takıma girmek istiyorum. diye konuştu. 

DEVLET SPORCULUĞU
Antalya'nın Belek İlçesinde yaşadığını ve kendi bölgesinde yağlı güreşin en çok sevilen ve seyredilen sporların başında geldiğini belirten Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'da başpehlivan olan güreşçinin de devlet sporculuğu kapsamına alınması gerektiğini söyledi. 35 yaşına kadar güreş yapacağını ve sporu zirvede bırakmak için kendisine söz verdiğini ifade eden Yeşil, evlenmek için yaşının henüz erken olduğunu belirtti. Yağlı güreşten iyi para kazandığını da ifade eden Yeşil, kazandıklarıyla memleketinde gayrımenkul ve toprak alarak yatırım yaptığını kaydederek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.