Kırkpınar'ın başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

10 Temmuz 2011 Pazar 18:38
Kırkpınar'ın başpehlivanı Ali Gürbüz oldu









Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılan final müsabakalarıyla sona ererken, başpehlivanlık güreşlerinde Recep Kara ile Ali Gürbüz'ün finalinde Ali Gürbüz, altın puanla maçı kazandı ve bu yılın başpehlivanı oldu.

Mücadelenin yarım saatlik normal süresi ve 15 dakikalık uzatmada da pehlivanlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Altın puanlamaya geçildikten sonra Ali Gürbüz, rakibinin tek dalıp bastırmasından kurtuldu, kündeye oturup gerdanlama oyunuyla bastırıp puan alarak başpehlivan oldu.

650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 55 pehlivanın yer aldığı başpehlivanlık mücadelesinde finale kalan Ali Gürbüz, 1. turda Ünal Kahraman'ı yendi. Gürbüz, ikinci turda Savaş Yıldırım'ı, 3. turda ise Ali Rıza Kaya'yı yenerek adını çeyrek finale yazdırdı ve Osman Aynur'la eşleşti. Aynur'u da yenen Gürbüz, yarı finale adını yazdırdı. Antalyalı Ali Gürbüz, bu yıl yapılan güreşlerin flaş ismi Samsunlu Fatih Atlı'yı mağlup ederek finale yükselen ilk isim oldu.

Diğer finalist Recep Kara ise ilk turda Ramazan Bircan, 2. turda ise Mustafa Kemal Karaboğa'yı yendi. 3. turda ise Sermest Bulut'u yenerek adını çeyrek finale yazdıran Recep Kara, bu turda da Ahmet Kavakçı'yı yenerek ikinci yarı finalist oldu. Kara yarı finalde ise Şaban Yılmaz'ı yenerek finalde Ali Gürbüz'e rakip oldu. Recep Kara, 2007 ve 2008 yıllarında başpehlivanlığı kazanmış, 2009 yılında finalde Mehmet Yeşil Yeşil'e yenilerek altın kemerin daimi sahibi olma şansını kaybetmişti.

FİNALİ BAŞBAKAN ERDOĞAN DA İZLEDİ

Bu arada 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık final müsabakasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Başbakan Erdoğan'ın dışında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de finali izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.