Kış lastiği zorunluluğu Elbistan'da lastik satışlarını artırdı

06 Aralık 2012 Perşembe 13:40
Kış lastiği zorunluluğu Elbistan'da lastik satışlarını artırdı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygun kış lastiği kullanma zorunluluğu getirdi. Zorunlu olduğu halde kış lastiği takmayan ticari araç sürücülerine ise 500 lira idari para cezası uygulanacağı açıklandı. Uygulama, taksici, minibüsçü, servisçi ve benzeri yolcu taşıyan ticari araçlar ile, kamyoncu, evden eve nakliyatçı, kamyonetçi ve benzeri yük taşıyan ticari araçlar için geçerli.

Bakanlığın uygulaması Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kış lastiğine olan ilgiyi patlattı. Lastik Park Sahibi Gökhan Polat, lastik konusunda gelen talepleri karşılamakta zorlandıklarını kaydetti. Polat, ayrıca lastik üreten firmaların stoklarının erdiğini ifade ederek, Uygulamanın başlamasıyla fabrikalarda lastik kalmadı. Karın yağmasını bekleyenler var. Kar yağdıktan sonra satışlar daha da yoğunlaşacak. Şuanda lastik bulunamıyor. Şuanda lastik sıkıntısı çekiyoruz. Geçen sene bu kadar yoğunluk yoktu. Cezadan korkan lastikçiye uğruyor. Ceza parasına lastiğini taktırıyor. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.