Kızıldağ'da Türkmenler direniyor: Ruslar'dan intikam saldırısı

Rusların havadan ve karadan füze atışları, İranlı milisler ve Esad'a bağlı ordu birliklerinin ağır silahlarla yüklendiği Kızıldağ'da bir avuc Türkmen adeta dişe diş mücadele veriyor.Kızıldağ dirineşi sırasında İranlı katiller ağır kayıplar vererek geri çekildi.

28 Kasım 2015 Cumartesi 01:06
Kızıldağ'da Türkmenler direniyor: Ruslar'dan intikam saldırısı






Kızıldağ'da Türkmenler direniyor: Ruslar'dan intikam saldırısı


Ruslar düşürülen savaş uçaklarının intikamını savunmasız Türkmenlerden almayı tercih ediyor. Kızıldağ çevresinde çok sayıda köy füze ve ağır topçu altında. Kızıldağ'ı ele geçirmek için İranlı Milisleri de arkasına alan Suriye ordusunun taaruzu bir avuç Türkmen savaşçı tarafından geri püskürtüldü. Türkmen direnişçiler, Bayırbucak'taki kritik öneme sahip Kızıldağ'dan rejim güçlerini bir kez daha püskürtmeyi başardı.

Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Direnişi son durum, Bayırbucak son durum, Kızıldağ son durum

Çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte çok sayıda Türkmen, sınır hattına akın etti. Bazıları Yayladağ'a geçerken bazıları çadırlara yerleştirildi.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı’nın Kızıldağ tepesi tekrar Türkmenlerin kontrolüne geçti. Türk jetlerinin sınır ihlali yaptığı için Rus uçağını düşürmesi nedeniyle bölgedeki gerginlik devam ederken, Türkmenler ile Esad birlikleri arasında güç savaşına dönen, Rus uçağının düşürüldüğü yer olan Kızıldağ tepesi yine el değiştirdi.

HATAY 'CANLI' İZLEDİ

2 gün önce Rus birliklerinin havadan ve denizden desteğiyle Kızıldağ tepesinden Türkmenleri püskürten Esad güçlerine karşı önceki akşam saatlerinde taarruza geçen Türkmenler, dün sabah saat 06.00 sıralarında bölgede hakimiyet sağladı. Esad güçleri Kızıldağ’ı terk ederken Türkmenler, kendilerine bomba yağdıran 2 tankı da ele geçirdi. Bölgede çatışmalar ara ara devam ederken patlama sesleri Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nden de duyuldu.
Son Güncelleme: 28.11.2015 01:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.