Kobani'de son durum, PKK'la Amerikan silahı havadan geldi

Doğan Güreş'in Genelkurmay Başkanlığı döneminde Amerikan helikopterlerinin PKK'ya silah yardımı ulaştırdığı haberleri üzerine 'Vur emri' emri verilmesinin üstünden 30 yıl geçti. ABD bu kez PKK'ya silah desteğini gizlemeden ulaştırdırdı.

20 Ekim 2014 Pazartesi 09:14
Kobani'de son durum, PKK'la Amerikan silahı havadan geldi






PKK'la Amerikan silahı havadan geldi

Terör örgütlerinin çatışmasına sahne olana Kobani'de ABD 30 yıl aradan sonra PKK'ya ikinci kez havadan yardım attı. Ancak bu kez Amerikan yardımı resmen kabul edildi. ABD askeri uçakları dün Kobani'ye havadan silah yardımı ulaştırdığını duyurdu. Ankara bu yardımı gıda paketi olarak kabul ederken, ABD savunma kaynakları Kobani'deki YPG güçlerine silah desteği verildiğini gizlemedi.

SİLAH, MÜHİMMAT VE SAĞLIK YARDIMI

Amerikan güçleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD askeri güçlerinin, sahada IŞİD'e karşı şehri koruyan Kürt güçlere takviye yapmak için Kobani bölgesine bugün havadan birçok yardım yaptığı bildirildi.

ABD Hava Kuvvetleri'nin C-130 tipi nakliye uçağının Irak'taki Kürt yetkililer tarafından sağlanan silah, cephane ve tıbbi malzeme yardımını, Kobani'nin kontrolünü ele geçirmeye çalışan IŞİD'e karşı direnişe devam edilmesi kapsamında gerçekleştirdiği kaydedildi. Açıklamada, yardımın ardından uçağın bölgeden güvenlik şekilde ayrıldığı ifade edildi.

135 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Amerikan ordusunun Kobani'de IŞİD'e karşı bugüne kadar 135 hava saldırısı düzenlediği bilgisi paylaşılan açıklamada, saldırıların IŞİD'in ilerleyişini engellediği, yüzlerce savaşçısının öldürüldüğü, muharebe teçhizatlarının imha edildiği veya hasar verildiğine yönelik belirtilerin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Ancak IŞİD, kente yönelik tehdidini sürdürüyor. Kürt güçlerinin direnişine devam ettiği Kobani'de güvenlik durumu kırılganlığını koruyor. CENTCOM komutanının da belirttiği gibi Kobani hala düşebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, saldırıların "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olarak gerçekleştirildiği belirtildi
Son Güncelleme: 20.10.2014 09:18
Anahtar Kelimeler:
PKKya Silah Yardımı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.