Kolat: Engellilere yönelik sınav mevzuatında değişikliklere gidiliyor

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:09
Kolat: Engellilere yönelik sınav mevzuatında değişikliklere gidiliyor






KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale Valisi Ali Kolat, hükümetin engellilere yönelik önemli mevzuat değişiklikleri yaptığını söyledi. Engelli olmaya yol açan trafik kazalarının ve iş kazalarının en aza indirilmesi gerektiğini belirten Vali Kolat, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nde, program düzenlendi. Engellilerin hayat şartları ve yaşamlarının konuşulduğu programda engelliler şarkılar ile eğlendi. Engellilere günün müjdesini ise Vali Ali Kolat verdi. Engellilerin en büyük sorunu olan sınav sisteminin hükümet tarafından ele alındığını ve değiştirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Vali Kolat, mevzuatta da önemli değişikliklerin yapıldığını söyledi.

Engelliliğe yol açan kazalar konusunda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Vali Kolat, Engelli olmaya yol açan trafik kazaları ve iş kazalarının önüne geçmek için dikkatli çalışma modeli yapmak gerekir. Engellilerin en önemli sorunu olarak baktığımız zaman sınav sistemi geliyor. Bu sistemin değiştirilmesi ve yeniden düzenlenmesi gerekir. Bunun için çalışmalar yapılıyor ve en kısa zamanda sonuç vereceğine inanıyorum. Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yaptığımız evde bakım desteği önemli bir çalışma modeli. Engelli vatandaşlarımızın haklarını korumak ve kollamak bizlerin başlıca görevi olmalıdır. dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10´unun engelli bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bu oranın Türkiye'de yüzde 12 civarında olduğunu belirten Bozdemir, Yani 10 vatandaşımızdan birisi engellidir. Sosyal ve kamusal hayata katılıma baktığımızda ne yazık ki engelli vatandaşlarımızın aynı oranda temsil edilmediklerini görmekteyiz. Engelli bireyler de diğer bireyler kadar dünya ve ülke kaynaklarından yararlanma haklarına sahiptirler, ancak bu genelde görmezden gelinir. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.