Konukoğlu: Türkiye'nin kredi notunun artması piyasalara olumlu yansıyacak

06 Kasım 2012 Salı 17:58
Konukoğlu: Türkiye'nin kredi notunun artması piyasalara olumlu yansıyacak






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin, finansman maliyetlerini düşürmesi açısından önemli olduğunu belirterek, ''Finansman maliyeti ucuzladığı zaman üretimin canlanması daha kolay hale gelebilir.'' dedi.

Konukoğlu, yaptığı değerlendirmede, bütün dünyanın krizle boğuştuğu bir dönemde Türkiye'nin büyüdüğünü, enflasyonun gerilediğini ve cari açığın sürdürülebilir düzeye indiğini ifade etti. Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin istikrarlı, mali dengesi güçlü olduğu için küresel krizde pozitif yönde ayrışmaya devam ettiğine vurgu yaptı. Not artırımının piyasalarda olumlu yansımaları olacağını ifade eden Adil Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Bugün piyasalar açısından son derece önemli bir gün yaşanıyor. Fitch, not artırımı ile Türkiye'nin şoklara karşı daha dayanıklı hale geldiğini teyit etti. Gecikmiş bir karar olmakla birlikte Türkiye'nin hakkını teslim etti. Yatırım yapılabilir seviyeye çıkan bir Türkiye, büyük farklılık yaratabilir. Türkiye açısından yatırım yapılabilir olmak, hem sermaye girişlerinin artması hem finans kuruluşları ve özel sektörün uzun vadeli borçlanma olanaklarını artırması, finansman maliyetlerini düşürmesi açısından önemli. Finansman maliyeti ucuzladığı zaman üretimin canlanması, istihdamın artırılması daha kolay hale gelebilir. Bu durum, ekonominin sürdürülebilir büyümesi açısından olumlu bir gelişmedir.''
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.