Konya'da vatandaştan termik santraline tepki

Konya'nın Karapınar ilçesi ile Karaman'ın Ayrancı arasına 5 bin megavatlık termik santrali kurulmak isteniyor. Bölge halkı ise termik santrali istemiyor.

24 Aralık 2018 Pazartesi 07:50
Konya'da vatandaştan termik santraline tepki






Konya'da vatandaştan termik santraline tepki



Çevre kirliliğinin en önemli nedenleri arasında gösterilen ve insan sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığı bilinen termik santrallerin sayısı hızla artıyor. Konya Karapınar ile Ayrancı arasına kurulması planlanan termik santraline tepki gösteren vatandaşlar bu konuda yürütülen çalışmalar sırasında görüşmelerinin alınmasasına sitem ediyor..

Konya'nın Karapınar ile Karaman'ın Ayrancı ilçeleri arasına 5 bin megavatlık termik santrali kurulmak isteniyor. Termik santral, Cumhurbaşkanlığı'nın 2019 yılı yatırım programına alındı.

Bölge halkı, arazilerine termik santral kurulacak olmasına tepki gösteriyor.

SONDAJLAR YAPILDI AMA


Cumhurbaşkanlığı'nın 2019 yılı yatırım programlarına alınan termik santralin kurulmak istenmesi, bölge halkını tedirgin etti. Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, kömür havzasının yüzde 60'ının Ayrıncı sınırlarında olduğunu belirtti. Büyükkarcı, “İnsana, tarıma ve çevreye etkisi ne olacaktır? Bunları devlet olarak biz düşünmek zorundayız. Halkımıza bu bilgilendirmeyi de yapmak zorundayız. Şu anda çalışma devam ediyor. Sondajlar yapıldı. 2019 programına alındığını biliyoruz, daha geniş bir bilgi sahibi değiliz” diye konuştu.

BİR YERE GİDEMEYİZ'

Termik santralin yapılmasının planlandığı Ambar köyünün muhtarı İsmail Beydilli de santral kurulduğu taktirde arazilerinin zarar göreceğini ve köyü terk etmek zorunda kalacaklarını söyledi. Beydilli, “Köyümüze santral kurulmak isteniyor. Biz buna karşıyız. Arazilerimiz elimizden gidecek. Bizim köyümüzde zaten yaşlı bir nüfus var. Biz bir yere gidemeyiz. Buraya kuyular açtılar, ölçümler yapıldı. Bu alan köyümüze 1 kilometre mesafededir. Santrallerin zararı olduğunu televizyonlardan görüyoruz. Biz halk olarak istemiyoruz. Biz zararlı olduğunu düşünüyoruz, dağlarda ot da olmayacak” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Termik Santrali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.