Konya Sultan Makamı'na giderken iki kere düşünün

Yolu Konya'ya düşenler, aman dikkat, dünya görüşünüz yüzünden kapıdan çevrilmek istemiyorsanız Sultan Makamı Cafe'ye gitmeyin...

02 Nisan 2017 Pazar 00:49
Konya Sultan Makamı'na giderken iki kere düşünün






Konya Sultan Makamı'na giderken iki kere düşünün

Son dönemde yeme içme sektörünün iyi kazandırdığını gören yeni nesil yatırımcılar Konya'nın en gözde semtlerine şık ve havalı mekanlar kazandırıyor. Gerçi bazılarında görgüsüzlük hakim olsa da, özellikle Meram gibi tarih ve doğal güzelliğin yoğun olarak iç içe geçtiği yerlerde bu durum arada kaynayıp gidiyor.
#Sultan Makamı Cafe



Konya insanının dillere destan misafirperverliği, derin hoşgörüsü ve tabi güler yüzü, çoğu mekan içindeki abartıyı pek fazla hissettirmiyor.

Sultan Mekanı Cafe geçtiğimiz Cumartesi günü Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ'ın Konya ziyareti ile gündeme geldi.

Peki Sultan Makamı'nı hiç gördük mü?

Hayır.

Ajanslara düşen haberlere, bir de olaya tanık olanların anlatımlarına bakılırsa, görmeye değer bir yer değil. Çünkü bu tarz yerler bir müşteri olarak dünya görüşüme uygun düşmüyor.



Mekan sahibi müşterilerini "Dünya görüşümüze uygun olmadığı" gerekçesiyle kapıdan çevirirken, bir müşteri olarak kapısına gitmeye gerek var mı?
Bence yok.
Sultan Makamı Cafe'yi  Hüseyin Barınlı adında genç bir arkadaş kurmuş. Konyalı gençlere yeni bir mekan kazandırdığı için kendisini kutlarız.
Ama potansiyel bir müşteri olarak Sultan Makamı'nda değil bir kahvaltı için gelmeyi, önünden bile geçmeyeceğimizden de haberi olsun isteriz.

Lafa gelince Mevlana'ın engin hoşgörüsünü, insan sevgisini sonuna kadar sömüre sömüre kullananların, pratikte bunları basit dünya görüşleri ile zehirlediğini görmek, Konya'ya en büyük zulümdür.

Anadolu'nun kuş uçmaz düzlüklerindeki kervansaraylarında, Moğol zulmünün had safhaya ulaştığı yıllarda bile dil, din, ırk, zengin fakir ayrımı yapılmayan bir coğrafyada 'Ülkenin içinden geçtiği hassas' döneme atıfta bulunarak misafirlerini kara listeye alan Sultan Mekanı yöneticilerini bir tüketici olarak kınama hakkımı kullanıyorum.

Kahvaltılarınız, eşsiz mönüleriniz, yemekleriniz lezzetli tatlılarınız vesair tüm mutfak ürünleriniz sizde kalsın.
Öfke ve kinle hazırladığınız yiyeceklerinizi içeceklerinizi hazmetmek zordur. Pir'in Dergâhı'ndan Ateşbaz'ı bilmeyen, kazanın ve ocağın hakkını misafirine dağıtmaktan aciz işletme sahiplerine son bir sözüm var..
Sultanlıklar, Makamlar gelip geçicidir, dünyalıklar sizi doyururken, gönülleri yıkıyorsunuz, Konyalı olarak sizlerden utanıyoruz.

PEKİ SULTAN MAKAMI KAFE'NİN DİĞERLERİNDEN KAFELERDEN FARKI NEDİR?

Konya Sultan Makamı 2014 yılında açılmış. Konya'nın en güzel yerlerinden Meram Yaka'da faaliyet gösteriyor. Son dönemde yeme - içme sektörüne yönelik yatırımların arttığı Konya'da Sultan Makamı, kendine hedef kitle olarak gençleri seçmiş. Doğum günü kutlamaları, nişan ve sevgililer günü günü gibi özel dönemlerde kampanyalar düzenleyerek rakipleriyle arasındaki farkı hissettirmek istemiş. Çeşitli sosyal medya mecralarında Sultan Makamı ile ilgili yorumlara göz attığımızda müşteri memnuniyetiyle ilgili genel bir kanıya sahip olmak mümkün, Süper Lig ve milli maçlarda Konyalı futbolseverleri ağırlamak için etkinlik takvimleri oluşturmaya çalışırken, fiyat ve çeşitlilikle ilgili şikayetler gözden kaçmıyor.
Facebook'ta 4.25, Foursquare'de ise 7.6 puan almayı başaran Sultan Makamı Kafe, müşterilerini yeşil bir ortamda bahçe içinde ferah bir havada ağırlamayı vaad etsede, Prof.Dr Ümit Özdağ ve misafirlerine yönelik kabalığı affedilecek cinsten  değil.

 
Son Güncelleme: 02.04.2017 02:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zübeyde 2021-08-07 19:30:08

Evet mahalleli olarak müzik sesinden çok rahatsız oluyoruz .ben şahsen hergün beddua ediyorum.Namaz kılıyoz müzik sesiyle Kuran okuyoruz müzik sesiyle mahalleye hiç yakışmıyor.Ne cuma gecesi biliyorlar ,nede kandil gecesi.