Konya ve Afyon şehitlerini bekliyor | Kahramanları yarın uğurluyoruz

Hakkari ve Suriye şehitleri memleketlerine gönderiliyor. Konya'dan 2, Afyon'dan ise bir şehit bu gece ailelerine teslim edilecek.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 19:55
Konya ve Afyon şehitlerini bekliyor | Kahramanları yarın uğurluyoruz






Konya ve Afyon şehitlerini bekliyor | Kahramanları yarın uğurluyoruz

Türkiye öğle saatlerinden sonra 4 şehit haberiyle sarsıldı. Konyalı Özel Kuvvetler'de görevli Yüzbaşı Celalettin Özdemir Azez'de, Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış Hakkari'de şehit düştü, Afyonlu Servet Akkuş ise Irak'tan açılan ateş sonucu şehit düştü. Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 28 terörist öldürüldüğünü açıkladı.


Irak Sınır bölgesi ile Suriye'nin Azez ilçesinde açılan ateş sonucu şehit düşen 4 kahraman yarın törenle toprağa verilecek. Şehitlerin isimleri akşam saatlerinde açıklandı. Suriye'nin Azez bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle Özel Kuvvetler mensubu askerler arasında çıkan çatışmada şehit olan Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir'in (35) Konya'daki evine ateş düştü.

Halep kentine bağlı Azez ilçesi Melkiye kırsalında PKK/YPG'li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Yüzbaşı Özdemir'in Konya'nın Meram ilçesi İhsaniye Mahallesi Şinasi Sokak'ta annesinin yaşadığı eve acı haber ulaştı. Askeri yetkililer, anne Kezban Özdemir'e oğlunun şehadet haberini verdi. Şehit Özdemir'in evli ve bir kızı olduğu belirtilirken, eşinin Ankara'dan Konya'ya geleceği öğrenildi.

AFYON'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının havan saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden birinin Afyonkarahisarlı piyade sözleşmeli er Servet Akkuş olduğu öğrenildi. 

Yaşanan acı olay, şehit askerin ailesine yaşadıkları İscehisar ilçesine bağlı Çalışırlar köyünde büyük üzüntü yaşattı. İlçe Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığı'ndan yetkililerin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri köye ulaşarak acı haberi Akkuş ailesine iletti. Şehit Piyade Er Servet Akkuş'un 2 yıl önce göreve başladığı bildirildi. 

KONYA'YA İKİNCİ ŞEHİT ACISI

Hakkari'deki üs bölgesine, Irak’ın kuzeyinden teröristler tarafından yapılan havan saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış'ın Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Sınır bölgesindeki bir üsse bugün PKK/YPG'li teröristler tarafından Irak'ın kuzeyinden havan atışı yapıldı. Teröristlerin saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış'ın Konya'nın Ilgın ilçesi Argıthanı Mahallesi'ndeki baba ocağına askeri yetkililer gitti. Evde bulunan anne Gönül ve baba Memiş Barış'a acı haber verildi.

Şehit Ethem Barış'ın nişanlı olduğu Ramazan Bayramı'ndan sonra da düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 04.05.2019 20:15
Anahtar Kelimeler:
KonyaAfyonŞehitlerAzez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.