Konyalı genç Polonya'da PKK saldırısında can verdi

Terör örgütü yandaşının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Furkan Kocaman'ın ölümü, Polonya'yı dehşete düşürdü. Elinde kanlı bıçakla görüntülenen PKK'lı teröristin yakalanması sırasında Polonyalı sivillir de yer aldı.

11 Mart 2019 Pazartesi 14:32
Konyalı genç Polonya'da PKK saldırısında can verdi







Konyalı genç Polonya'da PKK saldırısında can verdi

Polonya'da bir Türk öğrencinin bıçaklanarak öldürülmesi, ülkede şoke etkisi yarattı. Terör örgütü PKK üyesi tarafından düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Türk vatandaşı teröristin yakalanma görüntüleri Portal GazetaWroclawska adlı internet sitesinde yayınlandı. Görüntülerde teröristin elinde saldırıda yer alan kanlı bıçak görenleri dehşete düşürdü.. PKK'lı teröristin kaçışı sırasında AVM kapısının önünde bir başka sivilin de elini yaraladığı kamera görüntülerine yansıdı.

PEŞİNDEN KOŞANLAR OLDU

Polonya gazeteleri görgü tanıklarının anlatımlarına geniş yer verdi. Bir görgü tanığı, saldırganın elinde bıçakla yürüyen merdivenlere doğru yürüdüğü sırada 'Kaçma' diye kendisinin bağırdığını belirterek "Bu sırada elinden kan damlıyordu, o bıçak sıradan bir mutfak aleti  değil savaşçıların kullandığı cinsten saldırı bıçağıydı. Hızla yürüyen merdivenlere koştu, bu sırada peşinden yakalamak için gidenler vardı. Sanırım bir kişiyi daha yaraladı. Mağduru görmedim" dedi.

Bir başka tanık ise Mc Donld's önündeki tartışma sırasında 3-4 kişinin olduğunu belirterek içlerinden birinin elindeki bıçakla öfkeyle vurduğunu gördüğünü anlattı.

ÜNİVERSİTE 2. SINIF ÖĞRENCİSİYDİ

Polonya'nın Wroclaw kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Furkan Kocaman, Erasmus programı çerçevesinde yaklaşık 25 gün önce Polonya'nın Wroclaw kentine gitti.


Şehir merkezinde yer alan Galerii Dominikańskiej adlı AVM'nin restoran kısmında yemek yiyen Kocaman, arkadaşının tuvalete gitmesi üzerine masada yalnız kaldı. İddiaya göre bir süredir genci izleyen bir kişi, Kocaman'ın yanına gelerek belinden çıkardığı bıçakla 3 defa boğazından bıçakladı. Kocaman kanlar içinde yere yığıldı. Zanlı yaya olarak kaçmak isterken AVM'de bulunan diğer müşteriler tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kocaman'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

ZANLI PKK SEMPATİZANI TÜRK VATANDAŞI

Polis ismini açıklamadığı cinayet zanlısının 29 yaşında PKK terör örgütü sempatizanı bir Türk olduğu bilgisini verdi. Furkan Kocaman'ın cenazesinin Polonya'da yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği ve memleketi Konya'da toprağa verileceği öğrenildi.

"BİZİ TAKİP EDİYOR" DEMİŞ

Öte yandan Furkan Kocaman'ın restoranda birlikte yemek yediği arkadaşının polise verdiği ifadesinde "Furkan'la o gün saat 11.00 gibi buluşup biraz gezdik sonra yemek için restorana geldik. Furkan bir ara bana birini gösterip ‘Bu adamı bugün 5-6 kez gördüm bizi takip ediyor' dedi. Furkan muhafazakâr milliyetçi bir kişiliğe sahip vatan sevdalısı biriydi. Bunu herkes bilirdi. Burada bulunduğu dönemde onun bu muhafazakâr kimliğini herkes öğrenmişti" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA 

Öte yandan olayla ilgili Konya Selçuk Üniversitesinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisi Furkan Kocaman, Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’da bir alışveriş merkezinde uğramış olduğu hain saldırı sonucu vefat etmiştir. 
Ebediyete irtihal eden öğrencimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve üniversite camiasına baş sağlığı dileriz' cümlelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 11.03.2019 14:36
Anahtar Kelimeler:
Polonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bafrali 2019-03-11 15:56:52

Biz aramaya başladık warşovada bulunan pkk itlerinin kaldıkları inleri bulduk bugün yarın teslim alıcam piçi.