Konyaşeker Yönetim Kurulu Başkanı Konuk: Türk tarımı ekonominin kamburu değil

07 Aralık 2012 Cuma 16:27
Konyaşeker Yönetim Kurulu Başkanı Konuk: Türk tarımı ekonominin kamburu değil






ANTALYA (CİHAN)- Konyaşeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türk tarımının önceden söylendiği gibi kötü olmadığını, gerçekleştirilen fuarların bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Konuk, tarımın, ekonominin kamburu değil aksine üreteni ve cari açığın önleyicisi olduğunu dile getirdi.

Recep Konuk, Antalya EXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen Tarım Fuarı´nda, Konyaşeker ve BETA Tohumculuk standında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu.

Türk tarımının; asla bu ülkenin ve ekonominin kamburu olmadığını tam aksine üreteni ve hatta cari açığın önleyicisi olduğunu kaydeden Konuk, Nitekim tarım geçtiğimiz yıl itibariyle ciddi anlamda ticaret fazlası veren bir sektör oldu. dedi.

Şeker pancarının Türk tarımının bugüne kadar gelişmesinde lokomotif görevi üstlenmiş bir endüstriyel ürün olduğuna dikkat çeken Konuk, bu ürününün önemine değindi. Şeker pancarının dünyanın tabii olarak ihtiyaç duyduğu doğal bir ürün olduğunu söyleyen Konuk, pancarın sağlık noktasında tartışılmaz olduğunu dile getirdi.

Şeker sanayisinin özelleştirilmesi konusuna da değinen Başkan Konuk, şunları söyledi: Ülkemizde şeker sanayinin son günlerde özelleştirme arifesinde olduğunu da biliyoruz. Bu özelleştirmede gerekli hassasiyetin gösterilip ne yüksek karlılık adına tabii-doğal yapıları altüst edildiği ne de devletin o stabil yapısından kaynaklanan zorlukların yok edildiği, ortalama model dediğimiz, gri, tonlar dediğimiz kooperatif modeliyle Amerika´daki, Avrupa´daki modelin Türkiye´ye de teşbihiyle, şeker pancarının yarınlarda hem üreticinin hem de sağlıklı ürünleri tüketmesi adına bir yöntemin oluşturulmasını arzu ettiğimizi ve buna katkı vermek istediğimizi ifade etmek isterim.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.