Köpek tecavüzcüsüne 4 yıl hapis

Vatandaşların sert tepkisine neden olan Kağıthane'deki köpek tecavüzcüsü hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

04 Kasım 2014 Salı 08:20
Köpek tecavüzcüsüne 4 yıl hapis






Köpek tecavüzcüsüne 4 yıl hapis

Vatandaşların sert tepkisine neden olan Kağıthane'deki köpek tecavüzcüsü hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İstanbul Kağıthane’de bir köpeğe tecavüz ettiği iddia edilen H.Y. hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcı, şüpheli hakkında ‘hayasızca hareket’ ve ‘mala zarar verme’den ceza verilmesi istemiyle iddianamesini mahkemeye sundu. Bu cezaların üst sınır karşılığı 4 yıl hapis...

Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde meydana gelen köpeğe tecavüz olayı hakkında Savcı Zeynel Sarıbuğa iddianamede hazırladı. Sokakta yaşayan köpek 'Nilayım’ın sahibi Gazi Güven iddianamede müşteki olarak yer aldı.

'HAYASIZCA HAREKET' VE 'MALA ZARAR VERME'

Şüpheli H.Y.’nin 17 Ağustos 2014’te saat 02.00 sularında köpeğe tevacüz ettiğinin belirlendiği görgü tanıklarının ifadesiyle iddianamede yer aldı. İddianamede, H.Y.’nin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu ihlal ettiği belirlendi. Buna göre, H.Y. hakkında Türk Ceza Kanun’nun ‘Hayasızca Hareketler’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlarından işlem yapılması talep edildi. İstenen bu cezaların üst sınır karşılığı 4 yıl hapis cezası.

ADALET HER CANLI İÇİN GEREKLİ

Hazırlanan iddianame İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 27 Kasım’da görülecek.

'Nilayım’ın sahibi Gazi Güven’in avukatı Yasemin Babayiğit, aynı zamanda İstanbul Barosu Yürütme Kurulu Üyesi. Babayiğit, davaya Baro'nun Hayvan Hakları Komisyonu’nun da davayı takip etme konusunda talepte bulunduğunu anlattı. Taleple ilgili değerlendirme ilk duruşmada yapılacak. Eğer talep mahkeme tarafından kabul edilmezse, komisyon gözlemci sıfatıyla davayı takip edecek.

Avukat Babayiğit, iddianamede şüpheli hakkında TCK'ya göre işlem yapılmasının sevindirici olduğunu anlattı. Ancak Babayiğit hayvanların sahipli ve sahipsiz olarak ayırt edilmesinin doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Ayrım yapılmaksızın hayvana yönelen her türlü şiddetin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda düzenlenmesi gereken ağır yaptırımlara tabi olmasını dilerdik. Adaletin her canlı için tecelli etmesi gerekir. Hayvanlara adaletin sağlanabilmesi için kanunun para cezasına çevrilmeyen daha güçlü düzenlemelere ihtiyacı var. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi, kanuna aykırı eylemler zinciri hayvanla başlar, çocuk ve kadına yönelik şiddetle devam eder.”

İFADESİNDE ‘ALKOLLÜYÜM’ DEMİŞTİ

Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 17 Ağustos gecesi bir binanın kamerasına tüyler ürperten tecavüz görüntüsü yansımıştı. Görüntülerin mahalle sakinleri tarafından Emniyet'e verilmesi üzerine soruşturma başlatılmış, kimliği belirlenen H.Y.’nin ifadesi alınmıştı.

Şüpheli H.Y. alkol aldığını ve hiç bir şey hatırlamadığını iddia etmişti.
Son Güncelleme: 04.11.2014 08:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.