Kordon boyuna fiyakalı faytonlar geliyor

14 Temmuz 2011 Perşembe 15:34
Kordon boyuna fiyakalı faytonlar geliyor






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kordon'da fayton keyfi için hazırladığı proje kapsamında sipariş edilen 12 özel fayton ve Haflinger cinsi 14 at geldi. Sayıları 36'yı bulacak atlar için özel bakım yeri, faytonlar için de kapalı park alanı yapılıyor. Belediye, özel kıyafetler giydireceği faytonculara İngilizce de öğretecek.İzmir'in simgesi faytonları şehre yakışan modern bir görünüme kavuşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, faytonculuğun bir disiplin içinde yerli ve yabancı turistlere sağlıklı hizmet sunulabilmesi amacıyla mevcut Fayton Çalışma ve Usulleri Yönergesi üzerinde de çalışmaya başladı. Buna göre belediye tarafından işletilecek faytonların sürücüleri, bir dizi eğitimden geçirilecek.
Yazlık ve kışlık özel kıyafetler giyecekler. Faytonculara ayrıca yabancı turistlerle iletişim kurabilmeleri için İngilizce kursu da verilecek.Faytonlar ve atlar için Konak ilçesi Kahramanlar semtindeki boş bir alanda park alanı ve barınaklar hazırlanıyor. Her at için 10 metrekarelik 36 adet barınak yapıldı. Hazır çelikten prefabrik kapalı fayton park alanı ve idari bina da bulunacak.
Victoria klasik tarzındaki 12 fayton, bu alandaki üretimiyle ünlü Manisa'nın Akhisar ilçesinden teslim alındı. Dört yolcu ve bir sürücü kapasiteli körüklü faytonların koltukları, bir geniş ve bir dar olmak üzere ikişer kişilik. Körük, tam ve yarım açılabiliyor. İki at koşulabilen faytonun ön tarafında, prinçten el yapımı fenerler bulunuyor. Atlar ise Hollanda ve Bulgaristan'dan temin edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.