Korgeneral Hodges: Patriotların amacı Türk halkını ve sivil halkı korumaktır

29 Kasım 2012 Perşembe 17:44
Korgeneral Hodges: Patriotların amacı Türk halkını ve sivil halkı korumaktır






İZMİR (CİHAN)- İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın başına getirilen Korgeneral Frederick Ben Hodges, Suriye sınırına yerleştirilmesi planlanan patriot füze sistemleriyle müdahale planı olmadığını söyledi. Patriotların savunma sistemi olduğunun altını çizen Hodges, Yerleştirilmelerindeki maksat, bir uçuşa yasak bölge oluşturmak değildir. Patriot füze sistemi, sadece savunma amaçlı olup muhtemel füze ve uçak taarruzlarını engellemek için konuşlandırılacak. Türk halkını ve özellikle sivil halkı korumak için yerleştirilecek. dedi.

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nda yarın düzenlenecek törenle faaliyete geçecek olan NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın tanıtım toplantısında konuşan Korgeneral Hodges, gazetecilerin Türkiye'nin patriot talebiyle ilgili sorularını cevapladı. Hodges, Türkiye, NATO'dan patriot füzelerini, Suriye tarafından yapılması muhtemel bir taarruza karşı istedi. Patriot füzelerinin konuşlandırılmasıyla ilgili bir heyet burada. Muhtemel yerleri, nerelere yerleştirileceğini inceliyorlar. şeklinde konuştu. NATO'nun Türkiye'nin patriot füzelerine talebine bir hafta içinde cevap verdiğini kaydeden Hodges, Bu da NATO'nun ne kadar güçlü bir ittifak olduğunu, dayanışma ve azmini ortaya koyan bir gelişme. dedi. Patriotların kullanılmasıyla ilgili karar mekanizmanının kimde olacağı sorusuna karşılık ise kararın Kuzey Atlantik Konseyi tarafından verileceğini söyledi. Türkiye'nin sınırının NATO'nun da sınırı olduğunu vurgulayan Korgeneral Hodges, Türkiye'nin NATO için stratejik açıdan birincil öneme sahip olduğunu belirtti.

Korgeneral Frederick Ben Hodges, yarın yapılacak devir teslim töreniyle görevine başlayacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.