Korgunlular aşure ikramında buluştu

07 Aralık 2012 Cuma 15:29
Korgunlular aşure ikramında buluştu






ÇANKIRI (CİHAN)- Çankırı'nın Korgun ilçesinde yıllardır geleneksel hale gelen aşure dağıtımı bu yıl da yapıldı. Cuma namazı çıkışı sonrası, ilçe merkezinde bulunan İğdeli Cami avlusunda 700 kişilik aşure ve pilav dağıtıldı.

Aşure dağıtımına Korgun Kaymakamı Mehmet Erdem ve ilçe sakinleri katıldı. Dağıtımın yapıldığı Uludağ Mahallesi Muhtarı Süleyman Soysal, aşure geleneğinin kendilerine atalarından miras kaldığını söyleyerek, ''Aşureyi ilçe halkımız ile birlikte yapıyoruz. Bu geleneklerimiz yüz yıldır devam etmektedir. Burada, köylerimizden ve mahallerimizden gelen yaklaşık 700 kişiye aşure ikram ettik.'' dedi.

Cami imam hatibi Recep Demirhan da, Muharrem ayının mübarek zaman dilimi olduğuna dikkat çekerek, ''Aşure geleneği Korgun´da geçmişten gelen bir adetimiz. Uzun süredir de devam ediyor. İlçe halkı olarak bayramlarda bir buluşuyoruz, onun ikincisinde de böyle Muharrem ayında buluşuyoruz. Halkımız, köylülerimiz ve misafirlerimiz, bir araya geliyor.'' şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Eliuz, yapılan etkinliğin ilçe halkını bir araya getirdiğini belirterek, ''İnsanların birbirleriyle beraber olmaları, kaynaşmaları, aynı kazanda, aynı tavada yemek yemeleri çok güzel. Aşure geleneği hem insani gereklilik hem de dini gereklilik. Böyle organizasyonların şüphesiz büyük faydaları var. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.'' diye konuştu. Aşure ikramı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualar ile sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.